Σαφείς αιχμές σε ορισμένους που χειρίζονται τα του τουρισμού αφήνει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων. Δεν αφήνει ασχολίαστο σχόλια μερίδας των ΜΜΕ.
Γαλιατσάτος: Ο τουρισμός δεν έρχεται «ούτε δι’ ενεργειών, ούτε δια επισκέψεων ανά την ξένην»
Τουρισμός
06/08/2014 | 10:32

Η Ένωση μας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις της για την τουριστική κίνηση. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει την αξιοπιστία μας όχι μόνο σε εγχώριο επίπεδο, αλλά και σε διεθνές.
Ήμασταν η μόνη φωνή, που μέσα στην λαίλαπα της αρνητικής συμπεριφοράς των Μ.Μ.Ε. λέγαμε ότι προεξοφλούμε για Τρίτη συνεχή χρονιά αύξηση στις αφίξεις από το εξωτερικό. Το μήνυμα “Business as usual” που εκπέμψαμε, από την 26η Γενάρη και εντεύθεν, έκανε το γύρο του κόσμου.
Ας προσέξουμε όμως τι λέμε. Ο τουρισμός δεν έρχεται «ούτε δι’ ενεργειών, ούτε δια επισκέψεων ανά την ξένην». Έρχεται διότι το Ελληνικό Τουριστικό Πακέτο είναι πάμφθηνο και ανταγωνιστικό, διότι σ’ αυτό συμμετέχουν πρωτογενώς τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία όλο και ρίχνουν τις τιμέςτων, με αποτέλεσμα όχι μόνον να μην έχουν κέρδη, αλλά να μην έχουν και την οικονομική δυνατότητα να βελτιωθούν. Εκτός δε του ότι βγάζουν «το μεροκάματο του τρόμου» από τις χρεοκωπίες τουριστικών οργανισμών, που έχουμε κάθε χρόνο.
Η πολιτεία ακόμα δεν «αξιώθηκε» να φέρει ρύθμιση, ώστε να μην φορολογούμαστε και από πάνω, στα χρήματα που χάνουμε από τις πτωχεύσεις των tour operator.
Αλήθεια, που είναι η βελτίωση των υποδομών, η αξιοποίηση του περιβάλλοντος (συζητάμε μάλιστα να δεχτούμε και τα σκουπίδια της Ζακύνθου !!!), η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι επιτόπιες υπηρεσίες (συγκοινωνίες, σήμανση, πληροφόριση) και η ουσιαστική τουριστική προβολή;;;  Μήπως είναι η Periferia Tours;;; Που είναι οι οικονομικές ενισχύσεις για την προσέλευση των Low Cost εταιρειών που κάνουν τη διαφορά.
Δυστυχώς τα «στιλέτα» της Ryanair, που φέρνει κόσμο αμείωτα, μόνο τη δική μας πλάτη βρίσκουν.

Αναμφίβολα αν είχαν βάλει και άλλοι «λίγη πλάτη» θα είχαμε και φέτος διψήφια άνοδος.
Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, φροντίζοντας ότι κάνουμε, να το κάνουμε καλύτερα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer