Στην Τεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου DRINKADRIA, που πραγματοποιήθηκε στο Φαληράκι (Πύλη Αγ. Νικολάου), παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Γαλιατσάτος: «Να ανοίξει τάχιστα η συζήτηση για το έργο υδροδότησης της Κέρκυρας»
Κοινωνία
22/09/2015 | 12:34

Στην Τεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου DRINKADRIA, που πραγματοποιήθηκε στο Φαληράκι (Πύλη Αγ. Νικολάου), παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο «Networking for Drinking Water Supply in Adriatic region (DRINKADRIA)» αφορά στην καθημερινή διαχείριση συστημάτων παροχής νερού ύδρευσης στον πληθυσμό της περιοχής της Αδριατικής. Συγκεκριμένα το έργο ασχολείται με τη διαχείριση των διασυνοριακών συστημάτων παροχής νερού των οποίων η λειτουργία είναι κρίσιμης σημασίας για τον πληθυσμό στις παραμεθόριες περιοχές, όπου το νερό παρέχεται από την μία χώρα στην άλλη στην περιοχή της Αδριατικής.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα συνέχισης της πρωτοβουλίας μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου να επιτευχθεί η παροχή πόσιμου νερού, μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
«Πρέπει να φανούμε αποτελεσματικοί και τα προγράμματα αυτά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα όταν καταλήγουν στην έμπρακτη αξιοποίηση πόρων για την επίλυση της υδροδότησης. Είναι πολύ σημαντικό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο συνεργασίας και στηρίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Κέρκυρας και της ΔΕΥΑΚ να περιορίσουν τις απώλειες νερού και την υπομέτρηση.
Σήμερα υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια μερικών χιλιάδων υδρομέτρων που θα αποδοθούν στη ΔΕΥΑ Κέρκυρας, ως μια κίνηση συμβολική που δείχνει όμως ότι καταβάλλουμε προσπάθειες ουσιαστικές για το κορυφαίο θέμα της ύδρευσης.
Θέλω να τονίσω ότι εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα, όπως το έργο των φραγμάτων και νομίζω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η δημοτική αρχή Κέρκυρας πρέπει το επόμενο διάστημα να ανοίξουν μια συζήτηση γύρω από αυτό το ζήτημα, γιατί δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι μιας περιοχής ευλογημένης στον τομέα αυτό, όπως η Κέρκυρα, να αγοράζουν πόσιμο νερό.
Να ευχαριστήσω όσους πήραν μέρος στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος και να υπογραμμίσω ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα αναζήτησης λύσεων τάχιστα».

Ο αν. καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Κανακούδης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την άριστη συνεργασία και τον καλό σχεδιασμό του έργου και ενημέρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εταίρος έργου μεταφέρει τον προϋπολογισμό του σε άλλο φορέα, ώστε να υπάρξει απορροφητικότητα στο έργο και πρακτικά να βοηθήσει στους σκοπούς και τόνισε ότι «η ενέργεια αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα».
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Τεχνικής Συνάντησης του έργου DRINKARDIA, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας Αλέκος Φαΐτάς, παρουσία και του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια 4.500 υδρόμετρων.
Η προμήθεια αφορά σε ταχυμετρικούς υδρομετρητές, πολλαπλής ροπής, υγρού τύπου, με κάψουλα ελαίου για την προστασία των ενδείξεων, ενώ θα φέρουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Η αναγκαιότητα της προμήθειας προέκυψε ως αποτέλεσμα, συσκέψεων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (Π.Ι.Ν., Δ.Ε.Υ.Α. Κέρκυρας, Δήμος Κέρκυρας) , όπου διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Κέρκυρας στην παρούσα φάση λειτουργίας της είναι η υπομέτρηση.

galiatsatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer