Zητησε άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος
Γαλιατσάτος: “Ζημιώνονται και οι Κεφαλονίτες ξενοδόχοι από τα “λουκέτα” των Ρώσων Tour Operators”
galiatsatos spyros
Τουρισμός
11/09/2014 | 16:49

Έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού μετά και τα απανωτά λουκέτα των Ρώσων Tour Operators και ειδικά αυτών που συμμετείχαν στην αλυσίδα προσέλκυσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Χωρίς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο λουκέτο κι άλλων ρωσικών πρακτορείων, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι επιπτώσεις επηρεάζουν σαφώς τους ξενοδόχους που εμπλέκονται στο κομμάτι της φιλοξενίας, αλλά και την ίδια την αγορά και τον καταναλωτή ειδικότερα. Εστιάζοντας στο σκέλος της ξενοδοχίας, υπογράμμισε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η φορολόγηση των υπηρεσιών για τις οποίες οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν θα έχουν λάβει χρήματα από τους Ρώσους Tour Operators. Μάλιστα το ΞΕΕ το επόμενο διάστημα θα παρέμβει προς τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, ζητησε άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. «Εμείς, όπως είπε, έχουμε εκδώσει τιμολόγια επί πιστώσει και έχουμε παράσχει ήδη τις υπηρεσίας μας στους Ρώσους επισκέπτες και δεν έχουμε πληρωθεί. Ωστόσο, υπογραμμίζει, θα φορολογηθούμε για αυτές, σαν να έχουμε πάρει κανονικά τα χρήματά μας».

Όπως είπε ο κ. Γαλιατσάτος, το τελευταίο λουκέτο του Tour Operator Solvex από την Αγία Πετρούπολη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα νησιά του Ιονίου, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κέρκυρα με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αναμένουν άμεσα παρέμβαση από τα αρμόδια υπουργεία. Ζήτημα, επίσης, προκύπτει και με τις άδειες κλίνες από τους Ρώσους πελάτες, με τον κ. Γαλιατσάτο να τονίζει ότι θα υπάρξει μια κάθετη πτώση στις τιμές αυτών των δωματίων προκειμένου να καλυφτούν τα σπασμένα, όπως ανάφερε.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer