Μια διαφορετική βραδιά παραδοσιακού κεφαλονίτικου χορού θα γίνει με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς με την ορχήστρα «Ανέμη του Χορού», στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Ληξουρίου.
Βραδιά Παραδοσιακού Κεφαλονίτικου Χορού απο την ΚΕΔΗΚΕ
Πολιτισμός
21/07/2015 | 19:42

Μια διαφορετική βραδιά παραδοσιακού κεφαλονίτικου χορού θα γίνει με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς με την ορχήστρα «Ανέμη του Χορού», στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Ληξουρίου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ. μ.
Συγκεκριμένα η ορχήστρα «Ανέμη του χορού» θα παρουσιάσει γνωστά και άγνωστα χοροτράγουδα της Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή χορευτικών Συλλόγων του τόπου και όχι μόνο. Θα ακουστούν και θα χορευτούν άγνωστα χορευτικά άσματα που θα τραγουδηθούν για πρώτη φορά όπως: «Μπάλλος Κουρουκλάτικος», «Οι Γύρες της κλεψιάς», «Ερόδισε η Ανατολή», «Μέρμηγκας παλαιότατος», «Ένα παιδί από τα Ομαλά» και ακόμη για πρώτη φορά παγκεφαλληνιακά θα αναβιώσει χορευτικά ο παλιός χορός του νησιού μας « Οι Λόντρες». Παράλληλα θα υπάρχει και οπτική προβολή με κεφαλονίτικα θέματα της μουσικής παράδοσης της υπαίθρου.
Τα μέλη της ορχήστρας ( Λαμπρογιάννης Πεφάνης βιολί, Αλέξανδρος Λυκούρας ακορνεόν, Αποστόλης Αυγερινός κιθάρα, Διονύσιος Μπάλλας τραγούδι-χορός, Γαβρίλης Σιμωτάς κιθάρα, Γαλανός Γεράσιμος τραγούδι) φιλοδοξούν να δώσουν τον αυθεντικό παλιό τρόπο παραδοσιακού χορού και να φανερώσουν τις ξεχασμένες χορευτικές μουσικές νότες.
Η χορευτική παράσταση θα έχει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα
Σας περιμένουμε για να χαρείτε και μυηθείτε σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι δικό μας, κεφαλονίτικο μοναδικό.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

galanos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer