Ο ομογενής παραγωγός Αντώνης Καταγάς κέρδισε το βραβείο Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής για την καλύτερη κινηματογραφική ταινία «12 χρόνια Σκλάβος»
Βραβεύθηκε ο ομογενής παραγωγός Αντώνης Καταγάς
 Ομογένεια
04/03/2014 | 11:47

Ο ομογενής παραγωγός Αντώνης Καταγάς κέρδισε το βραβείο Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής για την καλύτερη κινηματογραφική ταινία «12 χρόνια Σκλάβος» και έκανε περήφανη την Ομογένεια και το ελληνικό όνομα σ’ ολόκληρο τον Κόσμο. Ο κ. Καταγάς θεωρείται πλέον ένας από τους πιο καταξιωμένους και κορυφαίους παραγωγούς του σημερινού Χόλιγουντ.

«Το λεξιλόγιό μου είναι φτωχό να περιγράψει τη χαρά και την ευτυχία που μας χάρισε ο Αντώνης. Αν και από μικρός μάς έλεγε ότι θα γίνει επώνυμος και όλοι θα μιλάνε γι’ αυτόν, εν τούτοις εμείς δεν το πολυπιστεύαμε. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι ο Θεός θα αξιώσει έναν απλό μετανάστη, όπως εμένα, να δω τον γιο μου να σαρώνει το ένα βραβείο μετά το άλλο», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Στυλιανός Καταγάς, πατέρας του παραγωγού της πολυβραβευμένης ταινίας «12 χρόνια Σκλάβος».

Ο Στυλιανός Καταγάς δεν μπόρεσε να ταξιδέψει και παρακολούθησε την τελετή από την τηλεόραση. Η μητέρα του Αντώνη όμως, Αναστασία, η σύζυγός του Μπρέντι με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους, την Ελα και την Ζωή, ταξίδεψαν στο Λος Αντζελες και, όπως επεσήμανε ο πατέρας του, «έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές».

Ερωτηθείς εάν επικοινώνησαν σήμερα, επεσήμανε ότι λόγω διαφοράς ώρας και λόγω του ότι το βράδυ της Κυριακής το ξημέρωσαν δεν επικοινώνησαν.

Είπε ότι «το απόγευμα θα μιλήσουμε και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν από το Λος Αντζελες για τη Νέα Υόρκη», κατέληξε ο κ. Στυλιανός Καταγάς. Ο Αντώνης Καταγάς είναι γνωστός στο αναγνωστικό κοινό του «Ε.Κ.», διότι το φθινόπωρο του 2006 επέλεξε την Αστόρια για τα γυρίσματα της ταινίας «Accidental Husband» και προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να ενισχύσει τα καταστήματα και τα εστιατόρια που πλήττονταν από την κρίση.

Ο Αντώνης Καταγάς είναι νυμφευμένος με την Μπρέντι με την οποία έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, την Ελα, 11 ετών, την Ζωή 9 ετών, την Αιμιλία 6 ετών και τον Γιώργο δυόμισι ετών. Η Αιμιλία και ο Γιώργος παρέμειναν στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησαν με τον παππού τους τη βράβευση του πατέρα τους. Ο κ. Καταγάς έχει σπουδάσει στη Μασαχουσέτη και ήταν πρωταθλητής επί τέσσερα χρόνια στο άθλημα ανδρικό Lacrosse, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Εργάζεται ως ανεξάρτητος παραγωγός και έχει μέχρι στιγμής παραγάγει πάνω από 30 ταινίες κατά τα περασμένα δώδεκα χρόνια. Εχει συνεργαστεί με πολλούς και ποικίλους κορυφαίους και βραβευμένους με Οσκαρ κινηματογραφιστές συμπεριλαμβανομένων των Στιβ ΜακΚουίν, Αντριου Ντομινίκ, Πολ Χαγκς, Τζον Σίγκλεντον, Γουές Γκράβεν, Τζέιμς Γκρέι, Βαντίμ Πέριεμαν, Λασέ Χάλστον, Μπεν Γιούγκερ, Νανέτ Μπέρνστιν, Ντένι Αρκάντ, Μάικλ Αλμερούντα και Σοφία Κόπολα.

Το 2004 ο Αντώνης Καταγάς προτάθηκε ως υποψήφιος για το βραβείο IFP – που σημαίνει Βραβείο Ανεξάρτητου Πνεύματος, το οποίο χορηγείται σε παραγωγούς οι οποίοι άσχετα με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες επιδεικνύουν δημιουργικότητα, επιμονή και όραμα, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ανεξάρτητων ταινιών.

Αυτή την εποχή, ο κ. Καταγάς εργάζεται για την παραγωγή των ταινιών «Cymbeline» και «The business Trip».

katagas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer