Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κάνει... περιοδεία στα Επτάνησα
Βρήκε την… Ιθάκη του στο Ιόνιο ο Γιούνκερ
Πολιτική
22/07/2013 | 18:35

Τα καταγάλανα νερά του Ιονίου φαίνεται ότι επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να «πνίξει» τον πόνο του από την παραίτησή από το αξίωμά του πριν από περίπου δέκα ημέρες στη σκιά του σκανδάλου παρακολουθήσεων των πολιτών της μικρής κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Ευρωπαίος πολιτικός βρέθηκε με πολυτελές γιοτ στην Ιθάκη το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιουλίου για να γευματίσει στο παραλιακό εστιατόριο Liberty στο Βαθύ της Ιθάκης. Την ώρα μάλιστα του γεύματός του με τη συνοδεία του, οπλισμένοι σαν αστακοί άνδρες της προσωπικής του φρουράς είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο χώρο του εστιατορίου που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού. Στο λιμάνι τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος, Ευστάθιος Καρτάνος. Ο κ. Γιούνκερ και η παρέα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι των Καθαρών που είναι χτισμένη στη νοτιο-ανατολική κορυφή του Ομηρικού όρους Νήριτο σε απόσταση 15χλμ. από το Βαθύ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μάλιστα, ζήτησε δωμάτια για να διανυκτερεύσει στο νησί του Ιονίου αλλά επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα για να εξασφαλίσει τη διαμονή σε όλη τη συνοδεία του, τελικά αποχώρησε και συνέχισε την κρουαζιέρα του στα υπόλοιπα Επτάνησα.

Ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός, όμως, δεν ήταν ο μοναδικός που την Κυριακή τίμησε με την παρουσία του την Ιθάκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ithacanews.gr, τις ίδιες ώρες αλλά σε διαφορετικό σκάφος και με άλλη παρέα βρέθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Το γιοτ με τον επίσημο αυτό επισκέπτη, γράφει το ithacanews.gr, όμως δεν ελλιμενίστηκε στο Βαθύ αλλά στον κόλπο του Σκίνου.

Πηγή: Protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer