Και νέα επιστολή στο Σαμαρά από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Κεφαλονιάς με βαρύνουσα σημασία!
«Βράζει» η κοινωνία της Κεφαλονιάς για τον ΕΝΦΙΑ
Οικονομία
07/08/2014 | 12:52

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Αντώνιο Σαμαρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Αξιότιμη Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Σοφία Βούλτεψη.
Αξιότιμη Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Με έκπληξη οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 όταν αναρτήθηκε η υποχρέωση πληρωμής του Φόρου ακινήτων ΕΝ.Φ.Ι.Α. διαπίστωσαν ότι υποχρεούνται να τον καταβάλλουν την φετινή χρονιά.
Η έκπληξη για την κοινωνία της Κεφαλονιάς είναι μεγάλη και δημιουργεί απορίες για τις Κυβερνητικές εξαγγελίες.
Όπως γνωρίζετε με τους δύο καταστρεπτικούς σεισμούς που συνέβησαν στο νησί μας τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014, συνέβησαν πολλές ζημιές στην Κεφαλονιά και τους κατοίκους της.
Υλικές ζημιές στις οικοδομές, στους δρόμους, τα λιμάνια, το αεροδρόμιο, στα σχολεία, στις υποδομές ευρύτερα, πλήγμα στην οικονομική ζωή του νησιού και ασφαλώς πλήγμα στην ψυχική και ηθική συνείδηση όσων έζησαν τους σεισμούς και υπέστησαν τις συνέπειές τους.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τους σεισμούς η οικονομική και εμπορική δραστηριότητα στο νησί μας είχε εξαφανιστεί, γιατί πρώτος σκοπός ήταν η διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής κατάστασης κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, κάθε κοινωνικής ομάδας κάθε περιουσίας. Κλειστά σχολεία, κλειστά Δικαστήρια, υπολειτουργία εμπορικών καταστημάτων, φόβος και αποτίμηση ζημιών. Αυτή ήταν η ζωή στο νησί μας για μεγάλο διάστημα.
Στα πλαίσια της κρατικής αρωγής η Κυβέρνηση αποφάσισε σειρά οικονομικών μέτρων ανακούφισης των κατοίκων της Κεφαλονιάς, μεταξύ των οποίων την απαλλαγή των κατοίκων της Κεφαλονιάς από τον Ενιαίο Φόρο ιδιοκτησίας το έτος 2014.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου, ο οποίος εξήγγειλε ότι «ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2014».
Στην δήλωση αυτή προέβη ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος το βράδυ της Πέμπτης στις 6 Φεβρουαρίου 2014 και έχει δημοσιευτεί από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αντίγραφα του οποίου σας αποστέλλουμε με την παρούσα.
Επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκης στην επίσκεψή του στην Κεφαλονιά ανακοίνωσε το ίδιο ακριβώς, δηλαδή την απαλλαγή των κατοίκων της Κεφαλονιάς από τον ΕΝ. Φ.Ι.Α. και όπως πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του, η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς πέρασαν, οι πληγές όμως που δημιούργησαν ήταν μεγάλες και δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
Στο θέμα των υλικών ζημιών δεν υπάρχει κτίσμα που λόγω των σεισμών να μην υπέστη έστω μία μικρή ζημία, έστω π.χ. τριχοειδή ρωγμή στα μέρη των επιχρισμάτων με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να εισέρχεται στην οικοδομή, που καθιστούν αναγκαία την αποκατάστασή τους. Ζημιές που η πλειοψηφία των κατοίκων δεν δήλωσε που όμως είναι αναγκαία η αποκατάστασή τους για την υγρασία και για να αποκατασταθούν απαιτείται δαπάνη, απρόβλεπτη και δυσβάσταχτη για την τοπική κοινωνία, δεδομένης και της ευρύτερης δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Στο θέμα της οικονομικής ζωής πρέπει να σας θυμίσουμε ότι τα Ρίχτερ του εγκέλαδου, κατέστρεψαν την οικονομία και το εμπόριο του νησιού, αποτέλεσμα αυτής της θεομηνίας. Η εμπορική δραστηριότητα είχε εξαφανιστεί για πολλούς μήνες και ξεκίνησε δειλά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία όσο καλή θα μπορούσε να είναι μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους σεισμούς, δεν μπορεί να αναπληρώσει την ζημία που υπέστη η κοινωνία μας.
Γι’ αυτό και όταν είδατε και εσείς από κοντά τις πρώτες ημέρες του σεισμού τις συνέπειες που δημιούργησε οι οποίες δεν ήταν στιγμιαίες, αισθανόμενος τα προβλήματα, εξαγγείλατε και πήρατε μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων.
Ο σεισμός κύριε Πρωθυπουργέ οικονομικά έπληξε όλη την τοπική κοινωνία, όλους τους κατοίκους του νησιού και όχι μόνον αυτούς που είχαν μεγάλες ζημιές στις οικοδομές τους ή χαρακτηρίστηκαν κατεδαφιστέες οι οικοδομές τους, οι οποίοι ασφαλώς καλούνται να καταβάλλουν ακόμη περισσότερα.
Για την ανακούφισή τους είχατε εξαγγείλει απαλλαγή πληρωμής όλων των κατοίκων της Κεφαλονιάς το έτος 2014 από τον φόρο ιδιοκτησίας, πράγμα που δεν το πράξατε.
Σας καλούμε να διορθώσετε την λανθασμένη κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών και να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει η κοινωνία της Κεφαλονιάς να επουλώσει τις ζημιές της και να προχωρήσει μπροστά, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ                                               ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer