Διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Γλυπτών Παλιννόστησις» της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Βράβευση από την UNESCO του Κεφαλονίτη ποιητή Πλούταρχου Πάστρα
Πολιτισμός
10/01/2017 | 10:39

Διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Γλυπτών Παλιννόστησις» της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την επιστροφή των γλυπτών και των μαρμάρων του Παρθενώνα, ο Κεφαλονίτης ποιητής Πλούταρχος Πάστρας, ο οποίος κατάγεται από την Πάστρα Κεφαλληνίας και συμμετείχε με το ποίημα του «Ολύμπιος Θρήνος».

Η απονομή πραγματοποιήθηκε εχθές 9 Ιανουαρίου 2017, στις 20:30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Ο Πλούταρχος Πάστρας είναι νέος ποιητής-λογοτέχνης 23 ετών και είναι Δημοσιογράφος. Μέχρι στιγμής έχει διακριθεί συνολικά εννέα φορές, με πέντε Βραβεία και τέσσερις Επαίνους, σε αντίστοιχους Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Έχουν εκδοθεί έργα του σε έξι Ανθολογίες Ποίησης, μία Ανθολογία Διηγημάτων, μία Συλλογή Παραμυθιού -με το παραμύθι «Οι Στρίγκλες του Αίνου»-, ένα ετήσιο Λογοτεχνικό Λεύκωμα και δύο Καλλιτεχνικά Ημερολόγια.

Επίσης, συνεργάζεται με τα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά «Πνευματική Ζωή», «Πνοές Λόγου και Τέχνης», «Δέλεαρ» και «Iamvos Art», ενώ έχει συμμετάσχει σε τρία Φεστιβάλ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων στο ένα συνεργάστηκε με το Δήμο Γαλατσίου με το Εργαστήρι αφήγησης, ζωγραφικής και δραματοποίησης της βραβευμένης χριστουγεννιάτικης ιστορίας του «Ο Φρόστυ και ο σκούφος του Άη Βασίλη», στα πλαίσια του Χειμερινού Φεστιβάλ 2016-2017 του εν λόγω Δήμου.

Τέλος, στο αμέσως ερχόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη του Προσωπική Ποιητική Συλλογή με τίτλο «Στις συμπληγάδες της προσφυγιάς» από τις Εκδόσεις Όστρια, ως βραβείο στο Διαγωνισμό Έκδοσης που πραγματοποίησαν οι εν λόγω Εκδόσεις το Φθινόπωρο του 2016.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer