Πρωταθλητής Ευρώπης. Συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88. Μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Euroleague που κάνει το repeat
Βασιλιάς ολόκληρης της Ευρώπης ο Ολυμπιακός!
Μπάσκετ
13/05/2013 | 02:30

Ότι και να πει, ότι και να γράψει λίγο για τον πανάξιο πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε την Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 και είναι και πάλι στον θρόνο του. Ένας επικός θρίαμβος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παικταράδες του!

Κακό ξεκίνημα

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω με 13-5 μόλις στο 5ο λεπτό. Αμέσως ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ-άουτ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Η ομάδα του συνέχισε να παίζει κακή άμυνα, την ίδια στιγμή που στην επίθεση δεν μπορούσε να βρει ελεύθερα σουτ. Οι Μαδριλένοι ήταν ασταμάτητοι στον αιφνιδιασμό με τον Γιούλ και τον Φερνάντεζ να πετυχαίνουν διαδοχικά λέι-απ! Ως συνέπεια η διαφορά αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο και έφθασε στην ανώτατη τιμή της στο τέλος της περιόδου (10-27).

Ανάκαμψη μέσω άμυνας

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έσκυψε το κεφάλι. Ο Μπαρτζώκας έριξε στη «μάχη» τον Κατσίβελη που έκανε κλείδωσε τον Γιούλ, ο Περπέρογλου πέτυχε καθοριστικά καλάθια και ο Άντιτς έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει τεράστια καρδιά. Δεν έχασε ούτε μια μονομαχία μέσα στην ρακέτα, σημείωσε επτά πόντους και με το τελευταίο του καλάθι η διαφορά έπεσε στο 28-33 στο 17’! Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν ακόμα περισσότερο σε 34-37 και τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με τρεις βολές του Σλούκα που έκανε το 37-41. Σε αυτό δέχθηκε μόλις δέκα πόντους, εκ των οποίων τους έξι με βολές!

spanoulhsΤο κρεσέντο του αρχηγού

Μετά την ανάπαυλα ο Βασίλης Σπανούλης που είχε μείνει άποντος στο πρώτο μέρος, με ένα εντυπωσιακό κρεσέντο, έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο αρχηγός πέτυχε τρία «κολλητά» τρίποντα και αμέσως μετά ακολούθησε μια εκπληκτική τάπα του Χάινς στον Μίροτιτς. Ο Λο στον αιφνιδιασμό έγραψε το 52-46, αλλά η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με τρίποντο του Ρούντι πήρε το προβάδισμα με 55-56 στο 28 και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 61-61.

Απλά εκπληκτικός

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά και μυαλωμένα. Πάντα με βάση την άμυνα του, βρήκε τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση, με παίκτη-κλειδί τον Περπέρογλου. Οι κινήσεις του με πλάτη στο καλάθι δημιουργούσαν φοβερό πρόβλημα και παράλληλα έδιναν χώρο στους συμπαίκτες του. Έτσι στο 33’ ο Σπανούλης με το τέταρτο τρίποντο του έκανε το 70-62, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην Ο2! Ο Λάσο πήρε τάιμ-άουτ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Η Ρεάλ μόνο μέσω των βολών μπορούσε να σκοράρει, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν 100% συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό τους πλάνο. Ο Άντιτς έκανε το 82-70 στο 36’ αναγκάζοντας τον Λάσο να ζητήσει ακόμα ένα τάιμ-άουτ. Τίποτα, όμως δεν μπορούσε να αλλάξει καθώς ο Ολυμπιακός ήταν απλά καταπληκτικός!

Πηγή: olympiacos24.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer