Πρόκειται για μία εποχιακή - έκτακτη δρομολόγηση που στόχο έχει το «φιλέτο» των θερινών μηνών αναφέρει ο Διευθύνων σύμβουλος της Ionian Ferries.
Πάει να κάνει αρπαχτή για δύο μήνες η ΦΙΟΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ στη γραμς-Σάμης-Ιθάκης
Κοινωνία
30/05/2014 | 19:19

Σχετικά με την αίτηση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΦΙΟΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ στη γραμμή Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε αλλά και να εκφράσουμε την θέση μας πάνω στην πολύκροτη υπόθεση της κάλυψης της γραμμής αυτής που από 1.11.2013 έχει μείνει χωρίς πλοίο να την εκτελέσει.
Διαβάζοντας την αίτηση, λοιπόν, αυτή, θα διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για μια εποχιακή – έκτακτη δρομολόγηση (26/6 – 31/10/2014) καθότι το εν λόγω πλοίο είναι ουσιαστικά δρομολογημένο από 1.11.2014 στη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου.
Έτσι το πρώτο θέμα που τίθεται και προβληματίζει είναι η δυνατότητα του εν λόγω του πλοίου να ξεκινήσει δρομολόγια την 26.6.2014, ως δηλώνει, καθότι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των μετασκευών στην Κίνα.
Άρα τελικός στόχος είναι να κάνει δρομολόγια από μέσα ή τέλος Ιουλίου, έως μέσα Σεπτεμβρίου.
Το δεύτερο θέμα είναι, μετά τι γίνεται; και κυρίως τι γίνεται με τη δρομολογιακή κάλυψη της Ιθάκης; Ποιος θα καλύψει τη γραμμή;
Γιατί εμείς αποκλείεται να την καλύψουμε κι όπως φαντάζομαι ούτε και η άλλη εταιρεία αλλά και καμία εταιρεία θα ήταν διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την γραμμή το χειμώνα για να έλθει κάποια άλλη το καλοκαίρι να πάρει το “φιλέτο”.
Άρα μιλάμε καθαρά για μια “αρπαχτή”, που στόχο έχει την καλοκαιρινή, και μόνο, είσπραξη, σε βάρος, βεβαίως, των ήδη δρομολογημένων πλοίων στη γραμμή της Κεφαλονιάς, τα οποία κάλυψαν και καλύπτουν τη γραμμή της Ιθάκης όλο το χειμώνα (εμείς από 1.11.2013 έως 17.2.2014 και η Kefalonian από 17.2. έως σήμερα).
Προφανώς θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή μας και η στάση μας εάν αιτείτο τη γραμμή για όλο το χρόνο, καθότι θα μιλούσαμε για μια θεμιτή, έκτακτη, υπερδωδεκάμηνη, μόνιμη δρομολόγηση την οποία βεβαίως κανείς δεν πρόκειται ούτε και πρέπει να αρνηθεί και να αντιδράσει.

Για την IONIAN Ferries

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer