Ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στους Αργοστολιώτες και κατ επέκταση στους Δημότες του Δήμου, και αυτό πρέπει να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα
Βασιλάτος: “Η κινητοποίηση για τον Πλατύ Γιαλό ήταν μια μπαταριά στον αέρα”
Πολιτική
12/07/2016 | 20:39

-Ο Πλατύς Γιαλός  έγινε η αμμουδιά του Αργοστολιώτη,  ιδιαίτερα μετά το 1985, όταν ο τότε Δήμος Αργοστολίου μετά από αγώνες, συνήψε με τον ΕΟΤ χρησιδάνειο παραχώρησης για 30 χρόνια άνευ ανταλλάγματος. Μπορούμε να πούμε ότι  ήταν μια μεγάλη επιτυχία της τότε Δημοτικής Αρχής, που  προσέφερε  δωρεάν στους δημότες  αλλά και σε όλους  τους επισκέπτες την οργανωμένη αμμουδιά του Πλατύ Γιαλού.

-Γεγονός είναι ότι η αμμουδιά αυτή τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμισθεί  υπέρ άλλων αμμουδιών καλλίτερα οργανωμένων,  ανεξάρτητα όμως της υποβάθμισης  αυτής και των ελλείψεων σε υλικά και ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών,  παρέμενε πάντοτε ένας από τους  μύθους  της Κεφαλονιάς .

-Η παραχώρηση αυτή έληξε τις 18/12/2015. Από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έστειλε στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.), τέσσερα  έγγραφα:

1)Tο  υπ αρίθ. 47861/14-12-2015 αίτημα παραχώρησης της αμμουδιάς Πλατύ Γιαλού.

2)Το  υπ αρίθ. 13530/25-04-2016 έγγραφο   υπενθύμισης  για την τύχη της αμμουδιάς.

3)Το  υπ αρίθ.14909/10-5-2016 έγγραφο.

4)Το υπ αρίθ.19004/7-6-2016 έγγραφο διαμαρτυρίας

-Ταυτόχρονα στέλνει τις 26/04/2016 email στην Βουλευτή του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  στο οποίο  αναφέρει  ότι η κα Στάθη  (διευθύντρια τμήματος Μεγάλων Συμβάσεων), ενημέρωσε τηλεφωνικά την  Δημοτική Αρχή  πως η ΕΤΑΔ έχει την πρόθεση να παραχωρήσει την αμμουδιά αντί του ποσού των 30.000,00€ τον χρόνο, το οποίο ποσόν θεωρείται αρκετά μεγάλο για την Δημοτική Αρχή.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή  ενδιαφέρθηκε μόλις 4 ημέρες πριν την λήξη της δωρεάν παραχώρησης , για το μέλλον του Πλατύ Γιαλού, μάλιστα  μετά από  4 μήνες  από την λήξη της σύμβασης, στέλνει ακόμη τρία  έγγραφα στην ΕΤΑΔ, και ένα email στην βουλευτή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μονάχα δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον  του Πλατύ Γιαλού, αλλά  και η κινητοποίηση που έκανε για την τάχα υπεράσπιση  δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μπαταριά στον αέρα!

-Για ποιόν λόγο δεν έφερε το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  και με μια απόφαση  ομόφωνη να διεκδικούσε και να απαιτούσε  ώστε ο Πλατύς Γιαλός να παραμείνει στην διαχείριση του Δήμου?

-Γιατί δεν κατέθεσε ποτέ πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης  της πιο σημαντικής παραλίας της περιφέρειας του Αργοστολιού?

-Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πόσα εισπράττει από την εκμετάλλευση του Πλατύ Γιαλού  και τελικά πόσο αξίζουν οι δημότες για να έχουν μια αξιοπρεπή παραλία?

-Γιατί  δεν είχε την ευαισθησία να συγκαλέσει  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά  υποχρεώθηκε να το συζητήσει  στην τελευταία σύγκλιση  του Δ.Σ. τις 6/7/2016 όταν ζήτησε  η  αντιπολίτευση να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης?.

-Τα κροκοδείλια κλάματα και οι καταγγελίες  του Αντιδημάρχου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνουν για να καλύψουν όχι μόνον την  αδιαφορία και την ανικανότητα  που επέδειξε η Δημοτική Αρχή για ένα τέτοιο θέμα, αλλά και τις σκοπιμότητες για μια μελλοντική “ιδιωτικοποίηση”  του  Πλατύ Γιαλού με ότι αυτό συνεπάγεται.

-Ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στους Αργοστολιώτες και κατ επέκταση στους Δημότες του Δήμου, και αυτό πρέπει να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης

Βασιλάτος Γεράσιμος γραμματέας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer