«Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τον αμέσως επόμενο στόχο μου, αλλά το μεγαλύτερο όνειρό μου, όπως για κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Βαγγέλης Γαλιατσάτος: «Ανατρίχιασα πάνω στο βάθρο»
Αθλητισμός
12/04/2017 | 14:45

Η Αρση Βαρών πανηγυρίζει τις τελευταίες ημέρες με τα δύο ασημένια μετάλλια του Βαγγέλη Γαλιατσάτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Ταϊλάνδη. Τα συναισθήματα του Έλληνα πρωταθλητή δεν περιγράφονται εύκολα. Ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος από την Μπανγκόκ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την τεράστια επιτυχία του. Μας περιέγραψε το πώς ένιωσε πάνω στο βάθρο και φυσικά μίλησε για τη συμβολή του Πύρρου Δήμα. Τέλος, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν για αυτή την επιτυχία.

ΕΡ: Βαγγέλη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησες δύο ασημένια μετάλλια. Φαντάζομαι είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία σου;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω. Αυτά συμβαίνουν στον αγώνα, όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Το σημαντικότερο είναι ότι κατέκτησα δύο μετάλλια, πέτυχα τους στόχους μου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά μοναδικά».

ΕΡ: Τι περίμενες παραπάνω;
«Ηθελα το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ. Έγινε ένα μπέρδεμα στο ζέσταμα, όμως… Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και το μετάλλιο».

ΕΡ: Πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις να ανέβεις στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε μία Παγκόσμια διοργάνωση;
«Είναι αρκετά δύσκολο. Πολύ απαιτητική προπόνηση, κούραση, πόνο. Στην προετοιμασία τα συναισθήματα είναι έντονα. Το τέλος, όμως, όταν ανεβαίνεις στο βάθρο τα ξεχνάς όλα. Είχα δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Τουλάχιστον είμαι ικανοποιημένος, γιατί πέτυχα τον στόχο μου και γενικότερα πιστεύω πως αν παλεύεις για κάτι με όλες σου τις δυνάμεις το πετυχαίνεις».

ΕΡ: Τι σκέφτηκες όταν ανέβηκες στο βάθρο;
«Το συναίσθημα είναι τελείως ξεχωριστό. Είναι πάρα πολλά αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις. Ενιωσα μεγάλη ικανοποίηση. Όταν ανέβηκα στο βάθρο ανατρίχιασα και σκέφτηκα τις θυσίες που έκανα και η σκληρή προπόνηση, ανταμείφθηκε»

ΕΡ: Η Αρση Βαρών είναι ένα άθλημα με τεράστια ιστορία και πρόσθεσες στο όνομα σου στη λίστα με τις τεράστιες επιτυχίες;
«Πραγματικά δεν μπορεί να καταλάβεις τι έχεις πετύχει. Δεν μπορείς να νιώσεις το μέγεθος της επιτυχίας αυτής. Αυτό θα το καταλάβεις με το πέρασμα του χρόνου. Προς το παρόν, γεύεσαι τα έντονα συναισθήματα και την τεράστια χαρά».

ΕΡ: Ο Πύρρος Δήμας ήταν μαζί σου στους αγώνες. Τι σε συμβούλεψε;
«Πριν τους αγώνες μου είπε να μην αγχώνομαι. Στο ζέσταμα ήταν δίπλα μου και με βοηθούσε ψυχολογικά. Όπως κάνουν όλοι οι προπονητές. Μου έλεγε ότι θα τα καταφέρω. Μετά τους αγώνες με συνεχάρη».

ΕΡ: Μετά από μία επιτυχία, λένε τα όνειρα μεγαλώνουν. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;
« Ετσι είναι. Πρέπει να δουλέψω για τον επόμενο στόχο. Αυτά τα μετάλλια μου έδωσαν κίνητρα για να δουλέψω πιο σκληρά. Ηταν μια ώθηση για τη συνέχεια. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τον αμέσως επόμενο στόχο μου, αλλά το μεγαλύτερο όνειρό μου, όπως για κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer