Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση της Δ.Α.Ο.Ε. στην Αττική – Τέσσερις συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης
Κόσμος
25/09/2025 | 10:31

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε βίντεο ντοκουμέντο από αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου.

Στο βίντεο, άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Οικονομικής Εγκληματικότητας (Δ.Α.Ο.Ε.) εισέρχονται σε κατοικία, χρησιμοποιώντας φακούς, και αιφνιδιάζουν τους υπόπτους. Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που, όπως αποκαλύφθηκε, αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η οργάνωση αυτή διέπραττε απάτες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα μέλη της συμμορίας εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, εξαπατώντας τα θύματά τους.

Μια τέτοιου είδους εγκληματική δραστηριότητα επιβεβαιώνει την ύπαρξη δικτύων που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη των πολιτών για προσωπικό όφελος. Αν και η επιτυχία της επιχείρησης επιβεβαιώνεται από τις συλλήψεις, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με στόχο την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος. Τα πρώτα στοιχεία από τις ανακρίσεις δείχνουν ότι η ομάδα λειτουργούσε με μεθοδικότητα, προσεγγίζοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα ή άτομα που δεν είχαν άμεση πρόσβαση σε επίσημη πληροφόρηση.

att.4KOT5LZ7CAidk2eTNvsf9qGviBtjc0kePqZsc1h8tP8
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ