Με δυο νίκες και συνολικό σκορ 9-1 η Α.Ε.Κ. στους «8» βάζοντας πλώρη για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 3-0
Ποδοσφαιρο
12/10/2015 | 09:55

Με το σκορ του πρώτου αγώνα στο 6-1 της Ιθάκης ήταν βέβαιο ότι δεν περιμέναμε να δούμε μια δυνατή «μάχη» ή ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους συμβιβασμένους με την ιδέα του αποκλεισμού τους, αλλά και την ψυχολογία κάθε άλλο παρά στα φόρτε της, η Α.Ε. Κεφαλονιάς με πολλά νέα πρόσωπα στη βασική της ενδεκάδα, δεν είχε πρόβλημα να πάρει μια ακόμη νίκη και μάλιστα με το σκορ να γράφει 3-0 απέναντι στην Πρόοδο Ιθάκης.

Οι γηπεδούχοι, όπως προαναφέραμε, παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έδινε το δικαίωμα στο Γ. Τόγια, στη ρεβάνς να δώσει ευκαιρίες και χρόνο στα παιδιά που δεν είχαν μέχρι σήμερα. Έτσι και έγινε.

Με ισάριθμες τελικά νίκες και στα δυο παιχνίδια, βρίσκονται και τυπικά στους «8» της διοργάνωσης και αισιοδοξούν ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους για το πολυπόθητο νταμπλ.

Από την άλλη στους φιλοξενούμενους του Κ. Πίππου, κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει αδιαφορία, αντίθετα πάλεψαν όσο μπορούσαν, έστω και αν παρατάχθηκαν με «δέκα» λόγω έλλειψης «μικρού» στο βασικό σχήμα. Όμως μπροστά στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους ήταν φυσιολογικά αδύνατον να καταφέρουν κάτι διαφορετικό παρ’ ότι σε κάποιες φάσεις μπορούσαν να πετύχουν το γκολ.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο στο πρώτο ημίχρονο και κακό στο δεύτερο, με τους γηπεδούχους να το ελέγχουν, να δημιουργούν φάσεις και να έχουν την κατοχή της μπάλας. Οι Θιακοί ήταν καλά στημένοι αμυντικά και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Όσο για το δίκαιο της πρόκρισης των «κιτρινόμαυρων» ούτε λόγος για αυτό.

Μεγάλο πλήγμα για την Α.Ε.Κ. ο τραυματισμός του Μαλισσώβα ο οποίος ένοιωσε ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο και αντικαταστάθηκε μόλις στο 12′.

Φάσεις και γκολ

Στο 8’ Μαλισσώβας-Λυκούδης μετά το κόρνερ από δεξιά αλλάζουν μπάλα με τον τελευταίο να βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον Λαμπρόπουλο αλλά η κεφαλιά του θα περάσει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Γ. Τσιντήλα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο και συγκεκριμένα στο 19’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 1-0 με ένα εντυπωσιακό σουτ από 30 μ. του Λυκούδη που θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας των φιλοξενουμένων και τον Γ. Τσιντήλα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Πολλάκης μετά από ωραία πάσα του Μήλα στο 23’ θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, απέναντι από τον Τσιντήλα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι θα φανούν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 33’ όταν ο Κατσαρέλιας θα κερδίσει την μονομαχία με τον Χαλιώτη λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, θα κατεβάσει την μπάλα αλλά το διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί θα περάσει άουτ από την εστία του Τσιαουσντέλιο, αφού ούτε ο Καρανίκας πρόλαβε με προβολή να της αλλάξει πορεία.

Ο Παπαδάκος στο 42’ θα κλέψει την μπάλα από τον Κωστόπουλο λίγο πάνω από το κέντρο, θα προχωρήσει και θα πιάσει το δυνατό σουτ που αναγκάζει τον Γ. Τσιντήλα να πέσει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει προσωρινά. Στην επαναφορά ο Κόμητας είχε εύκολο έργο να την στείλει με ωραίο πλασέ στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-0 για την Α.Ε.Κ..

Ένα μακρινό σουτ του Λυκούδη στο 45’ θα είναι η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο η Πρόοδος βελτιώθηκε αρκετά σε σχέση με το πρώτο και κάπως ισορρόπησε την κατάσταση, αν και οι γηπεδούχοι και πάλι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Ο Τσιαουσντέλιο στο 59’ θα βγει εκτός περιοχής και θα διώξει την μπάλα με το κεφάλι πριν προλάβει να γίνει απειλητικός ο Αρταβάνης.

Ο Κατσαρέλιας στο 74’ μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά θα πασάρει στον Λίλα στην περιοχή με τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ν. Παπαναστασάτος στο 79’ από καλή θέση μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, μετά το κόρνερ από αριστερά του Πολλάκη, αλλά είναι άστοχη και η μπάλα φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ στο 81’ όταν σε μια φάση διαρκείας τελικά ο Αρταβάνης κάνει κακό σουτ από καλή θέση με αποτέλεσμα να διώξει χωρίς πρόβλημα την μπάλα ο Τσιαουσντέλιο.

Στην αντεπίθεση ο Πολλάκης, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Παπαδάκου, θα πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά και μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας του Γ. Τσιντήλα «σφραγίζοντας» έτσι το τελικό 3-0!

Μετά από αυτά οι «κιτρινόμαυροι έγιναν η 5η ομάδα που εξασφάλισε και τυπικά το «εισιτήριο» που θα την «ταξιδέψει» στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου και στη φάση των «8»

Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Μυρσίνια Γ. και Κομητόπουλο Π.

Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Ν. Παπαναστασάτος, Παπαδημητρόπουλος (68’ Παρασκευόπουλος), Κόμητας (46’ Ευτηριάδης), Πολλάκης, Λυκούδης, Παπαδάκος, Μαλισώβας (12′ λ.τ. Δούρος), Χαλιώτης, Μήλας, Λαμπρόπουλος,

Πρόοδος: (Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας (87’ Κασσιανός), Τ. Τσιντήλας, Τσάμης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Κωστόπουλος (62’ Λίλα), Καρανίκας, Κατσαρέλιας, Αρταβάνης.

Αναρτήθηκε από sportsthea

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer