Η εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ που κινδυνεύει να γίνει μάστιγα της εποχής οφείλεται σε αίτια κληρονομικά αλλά και σε πολλούς ταυτόχρονα παράγοντες.
Αύριο η εκδήλωση της Αδελφότητας Πειραιά για το Αλτσχάιμερ!
Κοινωνία
10/02/2017 | 08:25

Η εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ που κινδυνεύει να γίνει μάστιγα της εποχής οφείλεται σε αίτια κληρονομικά αλλά και σε πολλούς ταυτόχρονα παράγοντες.

Ωστόσο, προλαμβάνεται αν γίνει έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως αυτά της κατάθλιψης και του άγχους, της διακοπής του καπνίσματος αλλά και την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νόσος Αλτσχάιμερ σήμερα τείνει να λάβει διαστάσεις πανδημίας, αφού στις αναπτυγμένες χώρες πλήττεται περίπου το 10% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών.

Εντυπωσιακή είναι πλέον και η συχνότητα της νόσου που αυξάνεται θεαματικά τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπολογίζεται ότι το 2050 ο αριθμός των πασχόντων από Αλτσχάιμερ σε όλο τον κόσμο θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, θα διεξαχθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την Άνοια αλλά και πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς Ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ και την Αδελφότητα Κεφαλληνίων & Ιθακησίων Πειραιά, σωματείο με πολύ πλούσια κοινωνική δράση.

Στη συζήτηση που θέτει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα της Άνοιας και της νόσου Aλτσχάιμερ θα συμμετέχουν ως ομιλήτριες η διακεκριμένη νευρολόγος-ψυχίατρος Παρασκευή Σακκά, επ. πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητήριου για την Άνοια, και η κλινική νευροψυχολόγος, Ελένη Μαργιώτη από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Παράλληλα θα εξετασθεί και θα συζητηθεί η αναγκαιότητα αποτίμησης και ελάφρυνσης του φορτίου των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Η Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών με την υποστήριξη του αρμόδιου υπουργείου, τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και τη συνεργασία των δήμων λειτουργεί τέσσερα «ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ» για άτομα με Άνοια στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή, με κατάλληλα ιατρεία, θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών, ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση, προγράμματα γυμναστικής και πολλές ειδικές θεραπείες, όπως θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Παράλληλα, λειτουργεί το Πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες Ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων, ενώ με πρωτοβουλία της Αδελφοτητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά και επ’ ευκαιρία αυτού του δημόσιου διαλόγου της κοινωνίας και του δήμου Πειραιά με την Εταιρεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, προσδοκία και στόχος η δημιουργία ενός «Κέντρου Ημέρας» και στην πόλη του Πειραιά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer