Οι αφίξεις του Αυγούστου στο αεροδρόμιό μας κατά 13,1% σε σχέση με πέρυσι , επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, ο εισερχόμενος από το εξωτερικό τουρισμός θα σημειώσει αύξηση.
Αύξηση στις αφίξεις αεροδρομίου για τρίτη συνεχή χρονιά
Τουρισμός
05/09/2014 | 09:22

• ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
• ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ AEGEAN ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
• Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΣΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι αφίξεις του Αυγούστου στο αεροδρόμιό μας κατά 13,1% σε σχέση με πέρυσι , επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, ο εισερχόμενος από το εξωτερικό τουρισμός θα σημειώσει αύξηση.
Εάν βέβαια είχε ξεκινήσει όπως πέρυσι η σεζόν από την αρχή της αυξητικά, κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει εάν τα «θαύματα» στον τόπο μας δεν κρατούσαν για λίγο, επίσης δε εάν είχαμε περισσότερα καταλύματα ανταγωνιστικά, τότε οι επιδόσεις θα ήταν μεγαλύτερες. Σημασία έχει ότι το νησί μας παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από όλες σχεδόν τις αγορές που έχουμε.

Σε προχθεσινή συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, του Προέδρου της Ένωσής μας κου Σπύρου Γαλιατσάτου με τον Αντιπρόεδρο της Aegean κο Ευτύχη Βασιλάκη, διαπιστώθηκε ότι οι επιδόσεις της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας στο νησί μας είναι έντονα ανοδικές.
Συγκεκριμένα η γραμμή Αθήνα-Κεφαλονιά- Αθήνα (με ημερομηνία 2/9) παρουσιάζει άνοδο κατά 66,5% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ειδικότερα, το 2013 στο ίδιο διάστημα είχαμε 5,700 μετακινήσεις επιβατών, ενώ εφέτος ανέρχονται σε 9.492.
Επίσης η γραμμή Θες/νίκη-Κεφαλονιά-Θες/νίκη που ξεκίνησε πρώτη φορά φέτος, σημείωσε επιτυχία διακινώντας 2.300 επιβάτες.
Ο κος Βασιλάκης διαβεβαίωσε τον κο Γαλιατσάτο ότι η γραμμή αυτή θα συνεχιστεί και για το 2015, αλλά θα πρέπει κι από τις δύο πλευρές να γίνει γνωστότερη η ύπαρξή της.

Επιπλέον, σε συνάντηση του κου Γαλιατσάτου με τον κο Μιχάλη Σακέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας , συζητήθηκε το ότι η ελληνική ακτοπλοΐα (γενικώς) εμφανίζει μια άνοδο του 3% περίπου, με το χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των επιβατών, κυρίως στο Αιγαίο είναι αλλοδαπή. Η ελληνική ακτοπλοΐα υπολείπεται κατά 4.000.000 επιβάτες από τις επιδόσεις της το 2009, δηλαδή η ακτοπλοΐα μας βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Τέλος, σε συνάντηση με τον κύριο Ανδρέα Ανδρεάδη, Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης εκ μέρους του ΣΕΤΕ, μελέτης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Ιόνια Νησιά από εταιρεία διεθνούς κύρους

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer