Το Αυτοτελές τμήμα Πρόνοιας Κοινωνικής προστασίας και Δημόσιας Υγιεινής ενημερώνει του Δημότες του Δήμου Κεφαλλονιάς ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στην χώρα μας υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση κρουσμάτων και επιδημιών
Αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας
Κοινωνία
28/12/2016 | 15:02

Το Αυτοτελές τμήμα Πρόνοιας Κοινωνικής προστασίας & Δημόσιας Υγιεινής έχοντας υπόψη:

τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας από ιούς τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.

Ενημερώνει του Δημότες του Δήμου Κεφαλλονιάς ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ,  στην χώρα μας  υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί (τύποι 40 και 41).

Τα κύρια συμπτώματα της ιογενούς γαστρεντερίτιδας είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ναυτία, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη και σπανιότερα πυρετό. Ο πυρετός είναι κατά κανόνα χαμηλός. Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό.

Σύμφωνα με το  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για να μειώσει κανείς την πιθανότητα να νοσήσει απο ιογενή γαστρενετερίτιδα, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιους βασικούς κανόνες,

όπως η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, δηλαδή το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών που χρησιμοποιούνται κατά την προετοιμασία των τροφίμων καθώς και των οικιακών σκευών με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού, η αποφυγή χρήσης σκευών (ποτήρια, πιάτα, κ.ά.) και άλλων  προσωπικών αντικειμένων από κοινού με άλλα άτομα, η κατανάλωση ασφαλών τροφίμων και νερού, η αποφυγή στενής επαφής με άτομο που εμφανίζει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στον κάτωθι σύνδεσμο:.

http://www.keelpno.gr/el-gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7/viralgastroenteritis_highlight.aspx

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer