Η Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, στο πλαίσιο της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους, διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, στις 17:30, με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» -μια Γαστρονομική και Πολιτιστική Περιήγηση.
Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά, ύστερα από πρόταση του διευθυντή Επτανησιακής Γαστρονομίας και βραβευμένου Chef European 2015, Κωνσταντίνου Μουζάκη.
Την ξενάγηση στην επτανησιακή κουζίνα για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν αναλάβουν:
- η executive chef και Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας wacs, Ευανθία Βοναζούντα,
- ο πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ & επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
- Νικόλαος Κατσαρός, η συγγραφέας-λαογράφος και ερευνήτρια,
- Έφη Γρηγοριάδου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας,
- Αναστάσιος Μπαλανίκας και
- η επιχειρηματίας προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, Όλγα Μανολίτση.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν η Μαντολινάτα και η Χορωδία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά καθώς και τα χορευτικά σύνολα του Ελληνικού Συλλόγου διάσωσης και διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης λειτουργούν διαφημιστικά περίπτερα με γεύσεις από τα Επτάνησα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα) στα οποία δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν γεύσεις από τα Επτάνησα, ενώ παράλληλα προβάλλονται και οι παραδοσιακές ενδυμασίες της κάθε περιοχής ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στα γαλάζια νερά του Ιονίου και τη λαογραφική παράδοση των νησιών του.
Στις 12 Μαρτίου 2017, 17:30
Στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη)