Σεισμολόγοι αναφέρουν επίσημα σε δηλώσεις τους πως ο σημερινός σεισμός είναι συνέχεια των 2 ισχυρών σεισμών της Κεφαλονιάς που είχαν ίδιο μέγεθος
Αυτό είναι το ρήγμα που δίνει σεισμούς σε Κεφαλονιά-Λευκάδα
Κοινωνία
17/11/2015 | 18:49

Τρόμος σήμερα σε όλους τους κατοίκους του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας μετά τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τα Επτάνησα με επίκεντρο τη Λευκάδα.

Σεισμολόγοι αναφέρουν επίσημα σε δηλώσεις τους πως ο σημερινός σεισμός είναι συνέχεια των 2 ισχυρών σεισμών της Κεφαλονιάς που είχαν ίδιο μέγεθος, ενώ όπως βλέπετε και στην εικόνα του άρθρου δείχνουμε που ακριβώς εκτείνεται το ρήγμα αυτό που δίνει τους σεισμούς αυτούς.

Το αρνητικό είναι πως οι σεισμοί έχουν μικρό εστιακό βάθος 5-10 χιλιομέτρων και πως γίνονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε ένα ρήγμα που στο παρελθόν έχει δώσει σεισμούς 6,5-7,0 Ρίχτερ ενώ μπορεί και μελλοντικά να δώσει τόσο μεγάλη σεισμική ενέργεια. Όπως και στους σεισμούς της Κεφαλονιάς έτσι και στον σεισμό της Λευκάδας, η επιτάχυνση των δονήσεων είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το μέγεθος τους.

Ουσιαστικά μπορεί να καταγράφηκε ο σεισμός ως 6,1 Ρίχτερ, ωστόσο είχε επιπτώσεις και συμπεριφορά ενός σεισμούς της τάξεως των 6,5 Ρίχτερ. Πάντως ως και τώρα δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς οι μετασεισμοί δείχνουν εκτόνωση του φαινομένου.

Πηγή: greek-weather.org

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer