Ο ιστορικός κήπος στη καρδιά του Αργοστολίου βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Πλούσιο φωτορεπορτάζ.
Αυτά είναι τα χάλια του Νάπιερ…
Κοινωνία
12/07/2013 | 16:17

Βρίσκεται μόλις 4 λεπτά από τη πλατεία Βαλλιάνου, στη καρδιά του Αργοστολίου. Από τους λιγοστούς κήπους που έχει η πόλη μας. Θα περίμενε κανείς να είναι περιποιημένος και καθαρός. Η εικόνα όμως που αντικρίσαμε μόνο καλή δεν είναι. Εκτός του ότι ο κήπος βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, από τη άλλη είναι …εκτεθειμένος στη μανία βέβηλων που κάθε βράδυ με λυσσαλέο πάθος σπάνε ότι έχει μείνει όρθιο!  Έχουν διαλύσει τα παγκάκια, έχουν ξηλώσει τις  ενημερωτικές πινακίδες για τους ξένους με την ιστορία του κήπου, έχουν βάψει στους πέτρινους τοίχους συνθήματα και κάνουν …διαγωνισμό κάθε βράδυ ποια ομάδα θα σπάσει τα περισσότερα φανάρια. Φυσικά φύλαξη στο κήπο δεν υπάρχει καθώς και παντελή έλλειψη αστυνόμευσης.
Επικοινωνήσαμε με κατοίκους της βόρειας πλευράς του κήπου οι οποίοι είναι έξαλλοι τόσο για τη κατάσταση του κήπου όσο και για την αδράνεια που δείχνει η δημοτική αρχή στις εκκλήσεις τους.  Τα τρωκτικά έχουν πολλαπλασιαστεί και μπαίνουν στα σπίτια που γειτονεύουν με το βόρειο κομμάτι του κήπου Νάπιερ.
Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο του είχε αναφερθεί και ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες για την τραγική κατάσταση του κήπου και την ανάγκη αναβάθμισης του.

khpos_napier2

Δήμος: «Δεν έχουμε προσωπικό για να τον καθαρίσουμε»
Επικοινωνήσαμε με στελέχη της δημοτικής αρχής οι οποίοι μας τόνισαν ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι υπάλληλοι για τη καθαριότητα της περιοχής. Έχουν γίνει ενέργειες να έρθουν ανταλλακτικά και καινούργια φώτα από την Ιταλία, ώστε ο κήπος να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση.

khpos_napier3
Άθλιο το θέαμα για τους τουρίστες
Τη στιγμή που γίνονται προσπάθειες για αναβάθμιση του τουρισμού, η εικόνα που δείχνει ο ιστορικός κήπος μόνο μια άθλια εικόνα αφήνει για τους τουρίστες που τον επισκέπτονται κατά δεκάδες καθημερινά.

khpos_napier4
«Χάος» μόλις πέσει το σκοτάδι!!!
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν μόλις πέσει το σκοτάδι. Διάφορες ομάδες μπαίνουν στο κήπο καταναλώνοντας άφθονο αλκοόλ και κάνοντας χρήση ναρκωτικών. Κανείς δεν τολμά το βράδυ να περάσει από μέσα, ενώ όπως μας λένε κάτοικοι από τη γύρω περιοχή πολλές φορές ακούγονται ουρλιαχτά καθώς και κόντρες με μηχανάκια. Αν και πολλές φορές έχει κληθεί η αστυνομία ποτέ δεν έκανε το κόπο να περάσει από το ιστορικό κήπο.
Σημείωση: Πολλά είναι τα χορτάρια και τα ξερά κλαδιά πεταμένα σε πολλά σημεία του κήπου. Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μέσα στο καλοκαίρι εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Αξίζει: Βέβηλοι έβαψαν και προσπάθησαν να σπάσουν το άγαλμα του Άγγλου αρμοστή Νάπιερ που βρίσκεται στο κάτω κομμάτι του κήπου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer