Δυο νέοι μητροπολίτες αναμένεται να προστεθούν στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτός είναι ο “εκλεκτός” του Αρχιεπισκόπου για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας
Δημοφιλή
30/09/2015 | 08:32

Δυο νέοι μητροπολίτες αναμένεται να προστεθούν στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Κεφαλλονιά που έζησε την τραγωδία της απώλειας ενός ιδιαίτερα αγαπητού ποιμενάρχη λίγες μόλις ημέρες πριν την ενθρόνιση του και στα Τρίκαλα όπου ο επί σειράς ετών μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα όταν η Ιεραρχία ανακοινώσει τους νέους Ιεράρχες.

Για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική Εκκλησία, η εκλογή του μακαριστού Γερασίμου Φωκά είχε θεωρηθεί ως η καλύτερη δυνατή λύση.

Άλλες οι βουλές του Θεού όμως. Ο αδόκητος χαμός του λαοφιλούς Ιεράρχη προκάλεσε ιδιαίτερο προβληματισμό στον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία αφού η επιλογή νέου αντικαταστάτη υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη.

Τις πρώτες ημέρες είχαν ακουστεί έντονα, τα ονόματα τόσο του επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ο οποίος κατάγεται από το νησί και σήμερα είναι βοηθός στον μητροπολίτη Πατρών όσο και αυτό του αρχιμανδρίτη Νικόλαου Χαρτουλιάρη ο οποίος υπηρετεί στην Μητρόπολη Κηφισίας.

Για αρκετό διάστημα ακουγόταν έντονα το όνομα του αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Παρασκευάκου πως είχε κερδίσει το αρχιεπισκοπικό χρίσμα.

Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις φαίνεται πως ο κ. Ιερώνυμος κατέληξε στο να μην προτείνει στην Ιεραρχία την εκλογή Κεφαλλήνα υποψηφίου, ώστε να αποφευχθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τοπικιστικά προβλήματα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί ακόμη και μέσα στην Κεφαλλονιά που πιστεύουν πως η εκλογή ενός κληρικού εκτός νησιού να είναι η καλύτερη λύση.

Με βάση αυτό το σκεπτικό φαίνεται να προκρίνεται η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής της εκκλησιαστικής σχολής Βελλάς Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος κληρικός, θεωρείται από τους πλέον καταρτισμένους και έμπειρους ενώ είχε συγκεντρώσει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό εκλεκτόρων και για την μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στα Τρίκαλα, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο απλά. Ο μητροπολίτης πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιος έχει ήδη ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο και μεγάλη μερίδα Ιεραρχών να σκεφτούν σοβαρά την προώθηση της υποψηφιότητας του νυν πρωτοσυγκελλου της Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Νάση.

Θεωρείται δεδομένο πως η Ιεραρχία θα δεχθεί την πρόταση του απερχόμενου μητροπολίτη αφού τόσο ο ίδιος διατηρεί ιδιαίτερα καλές επαφές με μεγάλη μερίδα των Ιεραρχών αλλά και ο υποψήφιος διάδοχος του θεωρείται κληρικός ιδιαίτερα ικανός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανδρεας Λουδαρος – Γιώργος Φερδής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer