Με διάθεση για αναγνώριση σοβαρών λαθών που έγιναν και ανάληψη ευθυνών για την εκλογική ήττα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.
Αυτογνωσία και ανάληψη ευθυνών στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ υπό τον Γιακουμάτο…
Πολιτική
25/04/2015 | 17:55

Με διάθεση για αναγνώριση σοβαρών λαθών που έγιναν και ανάληψη ευθυνών για την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή, προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, υπό τον Βουλευτή του κόμματος Γεράσιμο Γιακουμάτο. giakoumatos (5)
Στο πάνελ του προεδρείου, εκτός από τον κύριο Γιακουμάτο, κάθισαν επίσης οι Λάμπρος Ζωγράφος και Βαγγέλης Λουκέρης, ενώ το παρόν έδωσαν παλιά και νέα στελέχη της ΝΔ, καθώς και οι πολιτευτές Τζόγια Γρουζή και Σάββας Σαββαόγλου, ο τέως Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και ο αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης. node (9)
Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο περιστράφηκε γύρω από τα αίτια της βαριάς ήττας στις εθνικές εκλογές του Γενάρη, γι αυτό και ο κ. Γιακουμάτος από την αρχή ζήτησε να ακουστούν όσο πιο πολλές απόψεις και προτάσεις γίνεται, ώστε να μεταφερθούν στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο ΕΝΦΙΑ, το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού, η οργάνωση της ΝΔ, η στροφή της προς τη βάση και την κεντροδεξιά ιδεολογία, η ευρωπαϊκή προοπτική και η διαφύλαξή της, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε εσωκομματικό επίπεδο στην Κεφαλλονιά ήταν μερικά από τα πιο ουσιαστικά ζητήματα που ετέθησαν προς συζήτηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο βήμα ανέβηκε αρχικά ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ώστε να μεταφέρει στον κ. Γιακουμάτο το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μετά τις εκλογές, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και την αίσθηση που κυριαρχεί στον κόσμο της ΝΔ πως το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού και ειδικά η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθήθηκε δεν βοήθησαν στο να αναδειχτούν τα σημεία στα οποία σαφώς η παράταξη είχε προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σπύρος Σπύρου μίλησε για την περιφέρεια, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και το ζήτημα της απένταξης του δημοτικού γηροκομείου από το ΕΣΠΑ, κάτι που δημιούργησε τριγμούς στους χειρισμούς του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο Διονύσης Λυκούδης χαρακτήρισε τον εαυτό του «νέο» στα της ΝΔ και δήλωσε στήριξη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρα λέγοντας ,μάλιστα δήλωσε πως ήταν ο μόνος Πρωθυπουργός που πέτυχε πλεόνασμα στην οικονομία όταν πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι δεν το έκαναν. Παράλληλα, είπε ότι η αλλαγή πρέπει να με έρθει με την ανανέωση και το άνοιγμα στην κοινωνία και όχι μέσα από κλειστές ομάδες και ιδεολογίες. Τέλος, όσον αφορά στα τοπικά της ΝΔ, ζήτησε περισσότερο σεβασμό από στελέχη της ΝΔ προς την παράταξη του Δημάρχου, τα οποία μονίμως εναντιώνονται στο πρόσωπο του Δημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια, όπως εκείνο για το θέμα της ΠΝΠ για τα αποθεματικά των Δήμων. node (2) node (3)
Το τελευταίο ήταν και ο βασικός λόγος που ανέβηκε στο βήμα και μίλησε έξω από τα δόντια ο Νίκος Ανουσάκης, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν είναι δυνατόν στο Δ. Σ. για τα αποθεματικά των Δήμων στελέχη της ΝΔ να μην στηρίζουν την πρόταση Παρίση και να καλούν τον Δήμαρχο να στηρίξει την Κυβέρνηση».
Από τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις ήταν εκείνη του Σπύρου Ματιάτου που πρότεινε άμεσα να λυθούν όλες οι «διαφορές» ανάμεσα σε τοπικά στελέχη της ΝΔ κεκλεισμένων των θυρών, υπό διαφορετικές συνθήκες, όσοι δεν εκφράζονται πια από τη ΝΔ να αποχωρήσουν από το κόμμα.
Κλείνοντας να πούμε πως ο κ. Γιακουμάτος καθ όλη την διάρκεια των τοποθετήσεων κρατούσε σημειώσεις με αιτήματα και προτάσεις, ώστε να τα μεταφέρει στον Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης που ακολουθεί. node (4) node (5) node (6) node (7) node (8) node (9) node (10)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer