Στην Κουμουνδούρου έχει γίνει ήδη ο πρώτος καταμερισμός των τομέων ευθύνης.
Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι κλειδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
26/01/2015 | 10:17

Mε τα exit poll να κάνουν λόγο για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που δεν έχει κριθεί ακόμα, είναι η αυτοδυναμία.
Στην Κουμουνδούρου έχει γίνει ήδη ο πρώτος καταμερισμός των τομέων ευθύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, τα πρώτα χαρτοφυλάκια έχουν ήδη μοιραστεί.
Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι κλειδιά της επόμενης κυβέρνησης.
Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητες υπερ-συντονιστή, θα έχει ο εγκέφαλος της οικονομικής στρατηγικής του Σύριζα, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Γιάννης Δραγασάκης
Ο Γιάννης Δραγασάκης, θα είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Αλέξη Τσίπρα. Θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα αναλάβει τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης και των οικονομικών Υπουργείων

Γιάννης Βαρουφάκης
varoufakis
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών θα το αναλάβει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Τη θέση πάντως διεκδικεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Γιώργος Σταθάκης
default
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει «κλειδώσει» για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης.

Νίκος Κοτζιάς
Επικρατέστερος για το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Ένα από τα ονόματα όμως που έχουν συζητηθεί είναι και της Νάντιας Βαλαβάνη.

Προβάδισμα για την υπουργοποίησή τους έχουν και αρκετοί τομεάρχες, όπως ο Δημήτρης Στρατουλης στο υπουργείο Εργασίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αλέξης Μητρόπουλος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και ο Θεόδωρος Δρίτσας στο υπουργείο Άμυνας ή Ναυτιλίας. Για το Πεντάγωνο, βέβαια η τοποθέτηση του απόστρατου στρατηγού Νίκου Τόσκα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας δημιουργεί πολλούς συνειρμούς.

Αντίστοιχα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό «χαρτί» για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο δεν αποκλείεται να έχουν ρόλο η Θεανώ Φωτίου ή ο Τάσος Κουράκης.

Η θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, δικαιωματικά με βάση τον έως τώρα ρόλο του, φαίνεται να ανήκει στον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Επικρατείας να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Βούτσης από την στιγμή που δεν υπουργοποιηθεί, λόγω της μεγάλης του κοινοβουλευτικής εμπειρίας, θεωρείται πιθανό να αποτελέσει την επιλογή του κόμματος για το Προεδρείο της Βουλής.Η Ηρώ Διώτη και η ενασχόλησή της με το Περιβάλλον την έχει φέρει κοντά σε μια θέση στο αντίστοιχο υπουργείο.

Ερωτηματικό παραμένει αν ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα προτιμήσει να παραμείνει στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ή θα δεχτεί να πάρει ένα από τα κορυφαία χαρτοφυλάκια, όπως το υπουργείο Εσωτερικών που δεν αποκλείεται να συνενωθεί με το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer