Δύο νέα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου ήταν τα θύματα του τραγικού, όπως όλα δείχνουν, τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
Αυτοί είναι οι δύο φίλοι που χάθηκαν πρωτοχρονιάτικα στο Μεσολόγγι
Κοινωνία
04/01/2016 | 15:11

Δύο νέα παιδιά – αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, τα οποία ζούσαν μια ήσυχη ζωή και ήταν δεμένα με τις οικογένειές τους, ήταν τα θύματα του τραγικού, όπως όλα δείχνουν, τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή.
Σαράντα χρονών ο ένας, τριανταπέντε ο άλλος, αγρότες στο επάγγελμα, είχαν μια μία ήσυχη ζωή. Ήταν φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ ενώ και οι δύο κατοικούσαν στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας.
Και οι δυο τους περιγράφονται ως άτομα δεμένα με τις οικογένειές τους, ενώ ούτε στις σελίδες τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους εκτός από μερικές φωτογραφίες που οι ίδιοι «ανέβαζαν» κατά καιρούς. Στη σελίδα του στο facebook ο Βασίλης Γρατσάνης είχε 235 φίλοι, ενώ στη δική του σελίδα ο Γιάννης Κορδώσης είχε 201 φίλους.
Από τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη τους στο χωριό τους εξελίσσοντας τραγικές στιγμές. Ο πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος μου». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της.
Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του. Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους.

Όλο το χρονικό της εξαφάνισης των δύο νέων

Άφαντοι παραμένουν για τρίτο 24ωρο οι δύο νεαροί άνδρες που χάθηκαν μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Εκφράζονται πλέον φόβοι για τη ζωή τους. Ωρες αγωνίας για τις οικογένειες.

Οι Βασίλης Γρατσάνης και Ιωάννης Κορδώσης, 35 και 40 χρόνων, είχαν κάνει ρεβεγιόν σε νυχτερινό κέντρο του Πεντάλοφου. Από τη στιγμή που έφυγαν, αγνοείται η τύχη τους.

«Δεν είναι δυνατό να μην είδε κάποιος κάτι. Παρακαλώ θερμά όποιος είδε κάτι να πάρει ένα τηλέφωνο στην αστυνομία. Τα παιδιά μας θέλουμε. Τίποτα άλλο» λέει η μητέρα του ενός.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές ερευνούν, κυρίως στον Αχελώο ποταμό, μήπως και βρουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δύο ανδρών.

Ταυτόχρονα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι εθελοντές ερευνούν παραποτάμιες περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, ερευνούν στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν ίχνη των δύο εξαφανισμένων ανδρών. Μάλιστα, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου. Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης του 40χρονου και του 35χρονου, συγκεντρώνει μαρτυρίες από πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών, θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της διπλής εξαφάνισης.

Οι συγγενείς τους δήλωσαν την εξαφάνισή τους στις αστυνομικές αρχές και όλη τη μέρα εξελίσσονταν έρευνες για τον εντοπισμό τους στον Αχελλώο ποταμό και τα αρδευτικά κανάλια, από τα οποία έκλεισαν τη ροή του νερού. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Πάτρας με βάρκα επιχειρούσε στην περιοχή χωρίς όμως να εντοπίσει κάποιο ίχνος του μαύρου αυτοκινήτου μάρκας TOYOTA COROLLA με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη, ενώ από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου.

Οι αστυνομικές αρχές και οι οικογένειες παρακαλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει στα εξής τηλέφωνα:2632041163, 6937097075, 6981227424 και 6944271647.

Ο τρίτος της παρέας που είχε τα κλειδιά του Toyota

Ο φίλος των παιδιών, ο Αποστόλης Μακρής είχε πει ότι ήταν μαζί τους έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Οι τρεις νέοι πήγαν στην Πεντάλοφο και μετά στο Νεοχώρι, όπου ο Αποστόλης έφυγε μόνος του, ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. «Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί πήγα να πάρω κάτι γλυκά και όταν πήγα να βγάλω χρήματα διαπίστωσα ότι είχα στην τσέπη μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Βασίλη και του τα έδωσα.

Αν δεν το έκανα, δεν θα έπαιρναν το αυτοκίνητο» ανέφερε ο φίλος τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί είχε εκείνος τα κλειδιά. Σχετικά με την φημολογία για ένα επεισόδιο που φαίνεται να εξελίχθηκε ανάμεσα στους αγνοούμενους και μία παρέα νεαρών μέσα στο μπαρ που διασκέδαζαν, ο φίλος τους, επεσήμανε πως ήταν μικρής σημασίας. «Απλά ήταν στενός ο χώρος και σπρωχνόντουσαν οι θαμώνες. Δεν ήταν τίποτα και μάλιστα τους τράβηξα να φύγουμε μακριά από την παρέα των πιτσιρικάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη στιγμή οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια διαδρομής με το αυτοκίνητο. Την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός. Σύμφωνα μάλιστα με καταθέσεις που είχε λάβει η Αστυνομία, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ και αποχώρησαν από το μαγαζί λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.

Πηγή: thetoc

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer