Mε κεντρικό ομιλητή σε όλες τις εκδηλώσεις τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά
Αρχίζουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις της Ν.Δ.
Πολιτική
15/04/2015 | 14:51

Αρχίζουν οι 12 περιφερειακές συνδιασκέψεις της ΝΔ εν όψει της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος στα τέλη Ιουνίου, με κεντρικό ομιλητή σε όλες τις εκδηλώσεις τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Η αρχή γίνεται από τη Λάρισα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Απριλίου, ενώ το κλείσιμο της διαδικασίας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Η περιφερειακή συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης θα είναι και η τελευταία πριν την εθνική συνδιάσκεψη, που θα γίνει στην Αθήνα.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες αποκτούν πλέον προεκλογικό χαρακτήρα και αναμένεται να αποτελέσουν το βήμα της ηγεσίας της ΝΔ για σκληρή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο μάλιστα ότι πεποίθηση του ηγετικού πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι εκλογές δε θα αργήσουν… Ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία κάθε Σαββατοκύριακο στο εξής να… επιτίθεται στην κυβέρνηση και πλέον, όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανοχή.

Στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έλεγαν ότι οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα έπρεπε να έχουν άλλο σκοπό για να αντιμετωπιστούν όλα τα εσωτερικά προβλήματα και η απώλεια επαφής με τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, όμως παραδέχονται ότι εάν αντιμετωπιστούν ως αμιγώς κομματικές εκδηλώσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν το κόμμα σε περαιτέρω εσωστρέφεια. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι βλέπουν τις όποιες εξελίξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο (πιθανώς και εκλογές) από Σεπτέμβριο κι όχι νωρίτερα.

Πριν από όλες τις περιφερειακές συνδιασκέψεις ο προγραμματισμός της ΝΔ προβλέπει ότι κομματικά κλιμάκια θα βρίσκονται στις πόλεις διεξαγωγής τους για να γίνουν οι κατά τόπους νομαρχιακές συνελεύσεις και οι απαραίτητες επαφές με τους τοπικούς φορείς.

Ο στόχος, όπως άλλωστε και του συνεδρίου, είναι η ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, από τη στιγμή που θέμα ηγεσίας του κόμματος προς το παρόν δεν τίθεται.

Ήδη συγκροτήθηκε η επιτροπή για τη διοργάνωση των συνδιασκέψεων στις πρωτεύουσες των Περιφερειών και σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό οι εκδηλώσεις θα γίνονται όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η επιτροπή αποτελείται από το γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το γραμματέα οργανωτικού, Δημήτρη Μαραβέλια, το γενικό διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα και κομματικά στελέχη (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Φίλιππος Ταυρής, Γιώργος Λουλουδάκης, Αλέκος Κόκκαλης, Θάνος Τάτσης, Μαρία Συρεγγέλα, Βασίλης Αξιώτης, Σάκης Ιωαννίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος). Ο Θανάσης Μπούρας και ο Φίλιππος Ταυρής ορίστηκαν συντονιστές.

Πέραν όμως της κουβέντας για την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στη Συγγρού είναι η αναθέρμανση της επαφής του κόμματος με τους πολίτες εκείνους που έχασε από το 2012 και μετά και με το κεντροδεξιό ακροατήριο, που σήμερα κομματικά είναι κατακερματισμένο.

Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις σχεδιάστηκε να έχουν θεματικό χαρακτήρα ανά Περιφέρεια και να αποτελέσουν αφορμή για ανταλλαγή απόψεων στα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Η θεματολογία μάλιστα προβλέπεται να συμπληρωθεί κι από όσα προτείνουν τα τοπικά στελέχη μέσα από τις νομαρχιακές συνελεύσεις.

Θέμα συνεδρίου δεν μπαίνει, παρότι η εσωκομματική «αντιπολίτευση» επιμένει.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer