Ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου φοιτητή σε βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή
Αρχίζει στα Γιάννενα η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Κοινωνία
20/10/2016 | 11:01

Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου φοιτητή σε βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν αφορά τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων, καθώς οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.

Η εν λόγω δίκη αφορά τις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Το παρών θα δώσουν -μεταξύ άλλων- ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Σχολή, ενώ κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer