Ήρθε στην πρώτη θέση του «7ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού» του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.), στην κατηγορία «Μάνα της Κύπρου»
Αριστείο στον Κεφαλονίτη ποιητή Πλούταρχο Πάστρα από την Κύπρο
Πολιτισμός
05/05/2017 | 18:35

Ο νεαρός Κεφαλονίτης ποιητής Πλούταρχος Πάστρας ήρθε στην πρώτη θέση του «7ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού» του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.), στην κατηγορία «Μάνα της Κύπρου», με το ποίημα του «Ω, Μάνα» το οποίο κέρδισε Αριστείο. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Παρά το μικρό της ηλικίας του (23 ετών), έχει διακριθεί συνολικά δώδεκα φορές σε παγκόσμιους και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και κατάγεται από την Πάστρα Κεφαλληνίας. Συγγράφει ποιήματα και διηγήματα από οχτώ ετών. Έχουν συμπεριληφθεί ποιήματα του σε Ανθολογίες, οι οποίες είναι: «Το ταξίδι τώρα αρχίζει» των εκδόσεων «Κουίντα», «Ανθολόγιο Ποίησης Φθινόπωρο 2016» και «Ανθολόγιο Ποίησης Δεκέμβριος 2016» των εκδόσεων Όστρια, «3η Ομαδική Ποιητική Συλλογή» των εκδόσεων «Διάνυσμα», «Ανθολόγιο Χαϊκού» στην Κύπρο, «Poem» των εκδόσεων «Συμπαντικές Διαδρομές», «Μεγάλη Σύγχρονη Ανθολογία Νέας Ελληνικής Ποίησης» της Ποιητικής Ακαδημίας και στο «Ετήσιο Λογοτεχνικό Λεύκωμα 2017» των εκδόσεων «Πνοές Λόγου & Τέχνης». Επίσης, ποιήματα του έχουν συμπεριληφθεί στο «Ποιητικό Ημερολόγιο 2017 – Στο χρόνο του Έρωτα» των Εκδόσεων «Πνοές Λόγου & Τέχνης» και στο «Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2017» των Εκδόσεων «τοβιβλίο». Διήγημα του έχει συμμετάσχει στην  «Ανθολογία Διηγήματος» των Εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης και παραμύθι του στη «Συλλογή Ελληνικού Παραμυθιού Δώσε κλώτσο να γυρίσει» των εκδόσεων «Συμπαντικές Διαδρομές».

Συνεργάζεται με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Πνευματική Ζωή», «Πνοές Λόγου και Τέχνης», «Δέλεαρ», «Iamvosart» και τη λογοτεχνική σελίδα «Bonsaistories».

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής του «2ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Bonsaistories».

Τέλος, συνεργάστηκε με το Δήμο Γαλατσίου στο Χειμερινό Φεστιβάλ 2016-2017, στο οποίο συμμετείχε με το εργαστήρι παραμυθιού, ζωγραφικής και δραματοποίησης του βραβευμένου του παραμυθιού «Ο Φρόστυ και ο σκούφος του Άι Βασίλη».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer