Είναι χρήσιμη και απαραίτητη η ψήφος στη συμπαράταξη «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά» με ρεαλισμό και όραμα
Αράβου-Παπαδάτου: Η χρήσιμη ψήφος
Πολιτική
22/01/2015 | 19:50

Είναι χρήσιμη και απαραίτητη η ψήφος στη συμπαράταξη «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά»  με ρεαλισμό και όραμα.

Διότι: Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει, όπως  καταλαβαίνουμε εκ του αποτελέσματος, που μας έχει γονατίσει όλους. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει άμεσα με την ψήφο μας. Ο φόβος που σπείρει η κυβέρνηση, είναι το όπλο της τελευταίας στιγμής για την επιρροή του πληθυσμού. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και δεν περνάνε ξενόφερτα μοντέλα επιρροής και πρόκλησης φόβου.

Η νέα εξουσία όμως, που είναι δεδομένο ότι έρχεται με προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία, για να ελεγχθούν οι αντιφατικές φωνές που φιλοξενεί, για να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και τάχα-δήθεν επιλύσεις με μαγικό ραβδί. Για να εξασφαλισθεί η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, χωρίς μονομερείς ενέργειες και μεσσιανικές λύσεις.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει προοδευτική διακυβέρνηση, με ευρύτερες συμμαχίες, που θα αντιμετωπίσουν και θα διεκδικήσουν συντεταγμένα την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η οικονομικά ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει αλληλέγγυο και ομόσπονδο πρόσωπο, αν θέλει να έχει συνέχεια και να μην την καταπιεί το ασιατικό μοντέλο ανάπτυξης.

Επομένως: Με ποιους είναι καλύτερο να συνεργασθεί η α π α ρ α ί τ η τ α  μη αυτοδύναμη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Με τον λαϊκισμό και τις πατριωτικές ψευδοκραυγές των ΑΝ.ΕΛ ή με τον κατ΄επάγγελμα πια κυβερνητισμό του ΠΑΣΟΚ και με προθυμία μπαλαντέρ προς πάσα κατεύθυνση;

Μήπως με το απρόσωπο και δήθεν υπερκομματικό ΠΟΤΑΜΙ; Που θέλει και δεν θέλει παλαιούς πολιτικούς, αλλά ενσωματώνει βουλευτές στη φαρέτρα του. Που θέλει και δεν θέλει μνημόνια, αλλά η διαπράγματευση έπρεπε να γίνει το 2018, όταν θα έχει δυναμώσει κατά την άποψή του η Ελλάδα, που βρίσκεται σε επιθανάτιο οικονομικό ρόγχο. Που δεν του αρέσουν οι κυβερνητικές πολιτικές, αλλά έπρεπε να εκλεγεί ΠτΔ από την υπάρχουσα Βουλή, δίνοντας παράταση ζωής στις πολιτικές της Β. Ευρώπης και στους εδώ εφαρμοστές της. Ποιος πείθεται και ποιος θα ωφεληθεί από τέτοια συστημική μάσκα, επίσης μπαλαντέρ, της «δήθεν» μιντιακής περσόνας; Μήπως η έκπληξη θα είναι το εκλογικό του αποτέλεσμα-καμία σχέση με τις δημοσκοπήσεις-και όχι το πρόγραμμα που θα μας ανακοινώσει στις 26/1, όπως ισχυρίζεται και μας εμπαίζει;

Η προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές μεθαύριο, χρειάζεται την παρουσία της συμμαχίας «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά»

Διότι:

Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και το ξέρετε.

Είμαστε κυβερνώσα αριστερά, που έχει τα κότσια να αποκτά και να μεταδίδει εμπειρία, με  συμμετοχική παρατήρηση και όχι θεωρητικά.

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν δοκιμάζει.

Διότι το πρόγραμμα μας που γνωρίζετε (αν όχι δεν είναι αργά για ενημέρωση), το πολιτικό μας πρόγραμμα, καθορίζει το σημείο που πρέπει να σταθεί «η μπίλια της πολιτικής ρουλέτας» που γυρίζει τρελά αυτή τη στιγμή τής δύσκολης κοινωνικής αλλαγής.

Είναι αυταπόδεικτο και δεδομένο:

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε τις σωστές μεταρρυθμίσεις.

Η επόμενη  Βουλή χρειάζεται την κοινωνική πολιτική, και την πολιτική οικολογία της συμμαχίας «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά».

Είναι βέβαιο ότι όλοι γίναμε σοφότεροι μέσα από την κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, και με αυτό δεδομένο οι Έλληνες θα φροντίσουν με την ψήφο τους, ώστε να τους εκπροσωπήσουμε στη νέα Βουλή, με ρεαλισμό και όραμα, στη νέα προοδευτική διακυβέρνηση,  για το καλό όλων μας.

Για τη ΝΕ ΔΗΜ.ΑΡ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου, μέλος ΚΕ ΔΗΜΑΡ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer