Εκδήλωση του Ζωγράφου, Λογοτέχνη, Θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στο πλαίσιο του 4ήμερου με πολιτιστικά δρώμενα τέχνης
Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες”
Πολιτισμός
01/11/2016 | 10:32

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ζωγράφου, Λογοτέχνη, Θεωρητικού Τέχνης  Κώστα Ευαγγελάτου στα πλαίσια του 4ήμερου με ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ, που διοργανώνει η εικαστικός, εκπαιδευτικός Argy Pappas-Tσιώτα με την Αιγίδα του  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΡΡΕ, και την υποστήριξη του Προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Ακαδημαικού κ.Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

Στην εκδήλωση με τίτλο: “Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες” ο Κώστας Ευαγγελάτος θα μιλήσει με θέμα: “16 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη”, όπου θα αναφερθεί στην ίδρυση, την μετατροπή και τη θερινή λειτουργία της πατρικής του οικίας στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς σε χώρο εκθέσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, συλλογής εικαστικών έργων και αρχείο ντοκουμέντων και εκδόσεων τέχνης και λογοτεχνίας.

Στο ποιητικό και μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς η γνωστή Ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη θα απαγγείλει ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από την συλλογή “Πολύσμιγος Αίνος”.

Η υπ. δρ. Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και εκδόσεων θα διαβάσει  ποιήματα στη Γαλλική γλώσσα από τη συλλογή “Offrandes Seculaires- Κοσμικές Σπονδές”, ενώ ο ποιητής στην Ελληνική εκδοχή τους.

Η ποιητική και μουσική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τμήμα της σύνθεσης του νέου ταλαντούχου συνθέτη Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου με τίτλο: “Ionian impessions”, εμπνευσμένη από την Επτανησιακή ατμόσφαιρα της ποίηση του Ευαγγελάτου.

Τις μουσικές “Εντυπώσεις του Ιονίου” θα ερμηνεύσουν ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο πιάνο και ο Ίωνας Κουραμπανάς στο βιολί.

Στο τέλος ο Κώστας Ευαγγελάτος θα διαβάσει ποίημα του από την νέα υπό έκδοση ποιητική συλλογή του, με τίτλο “Ερμητικές λαμπίδες”.

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΠΛ. ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ( ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ) 2,  4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ

Είσοδος ελεύθερη, πληροφορίες: 210 7294259.

eyaggelatos-1 eyaggelatos-2 eyaggelatos-4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eyaggelatos-6 eyaggelatos-7

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer