O Βασίλης Κεκάτος θα ταξιδέψει στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών για την επόμενη διοργάνωση του Sundance, του φεστιβάλ που ίδρυσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Από την Κεφαλονιά στο φεστιβάλ του Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Κινηματογράφος
23/11/2016 | 10:26

Ο Βασίλης Κεκάτος, σκηνοθέτης και δημιουργός του πετυχημένου φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου SeaNema Open Air Film Festival στην παραλία του Πλατύ Γιαλού στην Κεφαλονιά, την πατρίδα του, βρέθηκε με τη νέα μικρού μήκους ταινία του «Zero Star Hotel» στις 15 καλύτερες ταινίες του ειδικού προγράμματος Project 1324 του φεστιβάλ Sundance (μέσα από 357 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο).

Ως αποτέλεσμα, ο γεννημένος το 1991 Βασίλης Κεκάτος, με σπουδές κινηματογράφου στο Λονδίνο, θα ταξιδέψει στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών για την επόμενη διοργάνωση του Sundance, του φεστιβάλ που ίδρυσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Είναι μόλις η δεύτερη ταινία του νεαρού σκηνοθέτη, ο οποίος το 2015 είχε παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Δράμας τον «Ανάδρομο», μια ταινία «με επιρροές από τον Αλμπέρ Καμύ και τη Σύλβια Πλαθ». O Βασίλης Κεκάτος θα βρίσκεται στη Γιούτα για την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ (19 έως 29 Ιανουαρίου 2017).

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αγόρασε 7.000 εκτάρια γης στη Γιούτα, μαζί με ένα ράντσο, μια πίστα του σκι και μια φάρμα αλόγων και το 1978 διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ του Sundance, που εξελίχθηκε στο σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στον κόσμο. Από εκεί έγιναν γνωστοί σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ και ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

Αλλά η απήχηση του φεστιβάλ σιγά σιγά άρχισε να υπονομεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Όπως έλεγε ο ιδρυτής του πριν από λίγα χρόνια, «Πρώτα άρχισαν να έρχονται οι διάσημοι ηθοποιοί. Ακολούθησαν οι παπαράτσι και μετά ήρθε και η μόδα… Κάποια στιγμή άρχισα να αισθάνομαι ότι μας καταβροχθίζουν…».

Ωστόσο, η διεθνής απήχηση του φεστιβάλ και τα »ανοίγματά» του στις νέες τάσεις του παγκόσμιου κινηματογράφου το διατηρούν στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer