Ήταν,ίσως, μία από τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι.
Απόλυτα πετυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λιναρδάτου
Κοινωνία
27/08/2015 | 08:32

Ρεπορτάζ // Νίκος Γιαννόπουλος

Ήταν, ίσως, μία από τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι.
Εκεί,γύρω στα μέσα Αυγούστου,σε κεντρικό βιβλιοπωλείο στο Ληξούρι.Αυτή ήταν η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου δημοσιογράφου Κώστα Λιναρδάτου με τίτλο ”Καταιγίδα”,των εκδόσεων “Επικαιρότητα”. (Η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. στις 28 Απριλίου).

Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά που έριχνε φως σε μια ταραχώδη περίοδο του Ελληνισμού πριν ακόμη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,τον Εμφύλιο και τα δραματικά γεγονότα που επακολούθησαν,έως το 1957.Μέσα από τη ματιά και τις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα,ο οποίος έφυγε από τη ζωή,το φθινόπωρο του 2013.
Μια βραδιά συγκίνησης,μνήμης,γνώσης.Οι παλαιότεροι θυμήθηκαν,οι νεότεροι έμαθαν.Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και σ`αυτό συνετέλεσαν οι διαρκείς αναφορές στην προσεισμική Κεφαλονιά με πρόσωπα και γεγονότα.Υπέροχα ήταν τα σλάιτς της εποχής,αλλα και το οπτικό υλικό από το Μουσείο-Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Με πολύ ζεστά λόγια για τον συγγραφέα και την οικογένεια του μίλησε ο Ληξουριώτης στην καταγωγή Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Γιάννης Μπαλάφας(μητέρα του η Νίτσα Δρακοπούλου).Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Λιναρδάτου,με πολλές αναφορές στην Κεφαλονιά του χθες.
Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Καθηγητή Πανεπιστημίου και πασίγνωστου εκλογικού αναλυτή κ.Ηλία Νικολακόπουλου.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο γιός του συγγραφέα,ο γνωστός Αρχαιολόγος και Ξεναγός κ.Νίκος Λιναρδάτος.Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Νίκος Λιναρδάτος είχε και την επιμέλεια της έκδοσης,καθώς η “Καταιγίδα” κυκλοφόρησε-περίπου-ένα χρόνο μετά τον θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου-αγωνιστή Κώστα Λιναρδάτου.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους:
-Ο Μητροπολίτης Ηλείας, Σεβασμιώτατος κ. Γερμανός,που είναι και Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας,καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου.
-Η Βουλευτής του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε με πολύ ζεστά λόγια για τον αείμνηστο Κώστα Λιναρδάτο,τους αγώνες και το έργο του.
-Ο πρώην Πρύτανης του Ε.Μ.Π, καθηγητής κ. Νίκος Μαρκάτος.
-Καθηγητές Πανεπιστημίου,άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς επίσης εκπρόσωποι του τοπικού, αλλά και Αθηναικού Τύπου.
Η πολύ όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με άφθονη ρομπόλα και παραδοσιακές μάντολες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer