« Περιοχή Ελειού-Πρόννων : ανάπτυξη στην μετά Καλλικράτη εποχή »
Απόλυτα επιτυχημένη η χθεσινή ημερίδα του ΤΕΕ στον Πόρο
Κοινωνία
30/04/2011 | 14:24

Δελτίο τύπου

Αργοστόλι 29-ΑΠΡ-2011

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χθεσινή ημερίδα της Νομαρχιακής επιτροπής του  ΤΕΕ που έγινε στο κοινοτικό κατάστημα Πόρου με θέμα

« Περιοχή Ελειού-Πρόννων : ανάπτυξη στην μετά Καλλικράτη εποχή »

Σε μια κατάμεστη αίθουσα αναλύθηκαν από τους ομιλητές και από το κοινό που συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση  τόσο τα γενικά προβλήματα της χώρας που εμποδίζουν την πολυπόθητη ανάπτυξη όσο και τα τοπικά προβλήματα και θέματα της περιοχής .

Μερικά από τα σημαντικότερα  σημεία των χθεσινών ομιλιών είναι τα κάτωθι:

Ο αντιδήμαρχος Ελειού _Πρόννων κος Νίκος Παπαδάτος στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες κατασκευής για τον μικρό βιολογικό και είναι πλέον θέμα της ΔΕΥΑ να τον θέσει σε λειτουργία ώστε να αδειάζουν εκεί τα βυτία με τα λύματα της περιοχής μειώνοντας  αισθητά το κόστος για τους πολίτες. Επίσης ανάφερε ότι καταβάλετε κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων της περιοχής παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Ευάγγελος Κεκκάτος προανήγγειλε τη δημιουργία ενιαίου φορέα για τον τουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων . Τόνισε την αναγκαιότητα της διαφήμισης της Κεφαλονιάς αλλά και την δική του θέληση να ακούσει τις προτάσεις όλων όσων έχουν άποψη για την σωστότερη ανάπτυξη του Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΕ ΤΕΕ κος Σταύρος Τραυλός ενημέρωσε το κοινό για επίκαιρα πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα (εκτός σχεδίου δόμηση , περιοχές Natura 2000 κα) και επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι ήρθε η ώρα για τον ενιαίο χωροταξικό και περιβαντολλογικό σχεδιασμό του νησιού αν πραγματικά θέλουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης παρουσίασε δείκτες που δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στη χώρα και κατέληξε ότι η μόνη διέξοδος είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας, ο περιορισμός του δημοσίου τομέα και η σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η πολιτικός μηχανικός κα Ελένη Παυλάτου στη δική της ομιλία ανέλυσε διεξοδικά το έργο του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας – Πόρου και έδωσε στους πολίτες τη σωστή ενημέρωση για το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί τη περιοχή των Πρόννων. Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων ότι το έργο θα συνεχιστεί και θα τελειώσει ότι και αν αποφασίσει τελικά η ΕΔΕΛ.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι παρεμβάσεις πολλών παρευρισκομένων όπως :

Του βουλευτή του νομού Κου Μοσχόπουλου που ανακοίνωσε το νέο νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που σύντομα θα πάει προς ψήφιση στη βουλή και θα βοηθήσει σημαντικά στην πάταξη της γραφειοκρατίας, όπως επίσης την κατάργηση της ΚΥΑ που αφορούσε τις Γαίες Υψηλής Παραγωγικότητας.

Του δημοτικού συμβούλου κου Βασίλειου Καμπίτση που τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα της επαρχιακής οδού Αργοστολίου-Πόρου.

Του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Πόρου κου  Κουστουμπάρδη που αναφέρθηκε στα έργα που πρέπει να προχωρήσουν και αυτά είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου του Πόρου , η νέα Μαρίνα Πόρου , η μελέτη για νέα γέφυρα στο ποτάμι , η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων καθώς και η σωστή αξιοποίηση των αδιάθετων οικοπέδων του Πόρου.

Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις έγιναν και από τον δημοτικό σύμβουλο και πρωην δήμαρχο Ελειου-Προννων κο Ανδρέα Ζαπάντη, τον τ. Αντιδήμαρχο Ελειού-Πρόννων  κο Παναγή Σιμωτά, τον τ.δημοτικό σύμβουλο κο Μεγαδούκα ,τον τ.πρόεδρο Βαλεριάνου κο Λουρδά και τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζομέων δωματίων κο Γ.Μεταξά.

Ο πρόεδρος της ΝΕ ΤΕΕ αφού ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες κάλεσε τους πολίτες να αναζητούν τη σωστή ενημέρωση γιατί μόνο έτσι θα αναλάβουν υπεύθυνα τις δικές τους ευθύνες για το μέλλον της περιοχής και της χώρας.

ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer