Έρχονται κοιτάζουν και φεύγουν. Γι αυτούς δεν υπάρχει κρίση στην ελληνική κοινωνία, ούτε βέβαια μνημόνια. Κανένας, προβληματισμός.
Απόδημοι και προβληματισμός…
 Ομογένεια
08/08/2016 | 19:02

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια με τους Απόδημους. Τέτοιες συσκέψεις σε τι χρησιμεύουν δεν μπόρεσα να καταλάβω εδώ και αρκετά χρόνια που παρακολουθώ το «πέρασμα» των αποδήμων από το νησί τους.

Καταρχήν Ιθάκη γι αυτούς δεν υπάρχει. Ποτέ δεν διοργάνωσαν μια εκδήλωση έστω μια σύσκεψη στην Ιθάκη. Κάποιο ηγετικό στέλεχος μου εκμυστηρεύτηκε ότι «δεν μας θέλουν». Ω, τι δικαιολογία!!!

Έρχονται για να … έρχονται στην πατρίδα τους για διακοπές. Ασφαλώς δεν είναι κατακριτέο αυτό, αλλά τουλάχιστον ας οργανώσουν καλύτερα τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν, τα συνέδρια και τις φιέστες με τις ριγανάδες.

Εγώ θα έλεγα, πρώτα τα μπάνια, πρώτα οι διακοπές, να επισκεφθούν τα μέρη τους, τα χωριά τους τον βράχο που πήγαν το πρώτο ραντεβού, που έκαναν την πρώτη βουτιά. Έτσι είναι. Τι θέλουν όμως τα συνέδρια και τους προβληματισμούς. Αν εξαιρέσουμε μια ή δυο ομιλίες που ήταν αξιόλογες, της κ. Κατσέλη και του Περιφερειάρχη που δήλωσε ότι είναι υπέρ του ψήφου των Αποδήμων, τίποτα άλλο δεν ακούσαμε που να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κάθε άλλο, οι περισσότεροι έφευγαν αφήνοντας ….συντρίμμια πίσω τους.

Παρακολούθησα και τα δυο συνέδρια, όπως και στην Καλλιθέα. . Θα μου μείνει αξέχαστη η πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Χιόνη ο οποίος υποχρέωσε μια ολόκληρη αίθουσα γεμάτη, να σηκωθούν όρθιοι και να φωνάξουν «Άξιος, Άξιος», για τον Μητροπολίτη μας. Ο οποίος αιφνιδιάστηκε ψιθυρίζοντας «μα δεν χρειάζεται». Αμίμητη πρωτοβουλία, θα μείνει στην ιστορία. Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε και για παράλληλες εκδηλώσεις. Ο μόνος που χρειάζεται να του δώσεις πολλά, μα πολλά εύσημα είναι ο Βαγγέλης Κεκάτος, που περνάνε όλα από την ….πλάτη του. Συγχαρητήρια Βαγγέλη, πως το αντέχεις!!!!!

Έρχονται κοιτάζουν και φεύγουν. Γι αυτούς δεν υπάρχει κρίση στην ελληνική κοινωνία, ούτε βέβαια μνημόνια. Κανένας, προβληματισμός. Γι αυτό στη σημερινή σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια δεν θα πάρει μέρος το kefalonianews.gr.

 

Πηγή: kefalonianews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer