Τριάντα παλέτες νερού για τους πληγέντες κατοίκους της Κεφαλονιάς
Αποστολή εμφιαλωμένου νερού από τη Λευκάδα
Κοινωνία
09/02/2014 | 18:12

Πριν τις 8 το πρωί της Παρασκευής το φορτηγό του κ. Βασίλη βρισκόταν στο λιμάνι του Νυδριού φορτωμένο με 30 παλέτες εμφιαλωμένο νερό, αναμένοντας το F/B Κάπταιν Αριστείδης που θα μετέφερε το πολύτιμο φορτίο στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, προκειμένου να παραδοθεί σε εκπρόσωπο του Δήμου Κεφαλονιάς και στην συνέχεια να διανεμηθεί στους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς κατοίκους του νησιού.

Λίγο αργότερα στο λιμάνι έφτασαν και 4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας μιας και οι 10 από τις 30 παλέτες ήταν προσφορά του συγκεκριμένου συλλόγου. Για την πρωτοβουλία του συλλόγου να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να προμηθευτεί το εμφιαλωμένο νερό ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Μανωλίτσης δήλωσε “ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε”.

Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα και ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Ευτύχης Ζουριδάκης, αφού ο Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια της στήριξης των κατοίκων της Κεφαλονιάς εξασφάλισε επίσης δέκα παλέτες νερού, ενώ η επιχείρηση Εμπόριο Ποτών Καββαδάς πρόσφερε τις υπόλοιπες δέκα παλέτες.

Ο κ. Ζουριδάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας στον λαό της Κεφαλονιάς ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που διοργανώνει ο δήμος,

Στις 8:15 πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής ξεπρόβαλε το “Κάπταιν Αριστείδης” το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο “Μεγανήσι – Νυδρί”. Μετά την αποβίβαση και του τελευταίου Μεγανησιώτη και αφού το φορτηγό με τα εμφιαλωμένα νερά μπήκε στο πλοίο ο καπετάνιος έβαλε πλώρη για την Κεφαλονιά.

Ο καιρός ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος και έτσι σε δύο περίπου ώρες το φέρρυ έφτασε στο λιμανάκι του πανέμορφου Φισκάρδου, όπου τίποτα δεν έδειχνε ότι ο σεισμός χτύπησε την Κεφαλονιά. Την αποστολή από την Λευκάδα υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Γεράσιμος Βαγιωνίτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά όσους βοήθησαν να συγκεντρωθούν οι 30 παλέτες νερού, μετέφερε ο ίδιος τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας στο σημείο που θα πραγματοποιούταν η μεταφόρτωση του φορτίου σε άλλο όχημα, ώστε να μεταφερθούν στην συνέχεια στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου.

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού η μεταφόρτωση ολοκληρώθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγιωνίτης ευχαρίστησε θερμά για μια ακόμα φορά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας αλλά και τον Δήμο Λευκάδας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ζουριδάκη, καθώς επίσης και την επιχείρηση που πρόσφερε εμφιαλωμένο νερό.

Λίγα λεπτά αργότερα το “Κάπταιν Αριστείδης” πήρε τον δρόμο της επιστροφής ενώ η Κεφαλονιά “χανόταν” στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer