Το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων με στάση εργασίας
Απολύονται 60 εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας
Πολιτική
14/01/2014 | 18:49

Οι εξελίξεις στο νησί είναι καταιγιστικές. Αιφνίδιος θάνατος για 60 περίπου  εργαζόμενους στο Δήμο Κέρκυρας.

Παρασκευή 10/1/14 ήρθε στο Δήμο Κέρκυρας έγγραφο από το ΥΠ.ΕΣ με το οποίο ζητείται η διαγραφή 34 εργαζομένων του  Δήμου μας, μεταξύ αυτών και 2 ΑΜΕΑ και 24 εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ , από τα  μητρώα μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου-κάτι που συνιστά στην ουσία  απόλυση-με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Παρασκευή 17/1/2014.Μάλιστα  η εγκύκλιος απειλεί με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση μη  συμμόρφωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε προς το Υπουργείο, οι εντολές ήταν να  τους απαγορευθεί η είσοδος και προσφορά εργασίας.

Το μεσημέρι σε ενημερωτική εκπομπή στο CORFU CHANNEL με καλεσμένο τον  Υπεύθυνο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων των ΑΝ.ΕΛΛ κ.. Γιάννη Ζήκο, παρενέβη ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πανδής δηλώνοντας πως αν πραγματοποιηθούν οι  απολύσεις η ΔΕΥΑΚ θα παύσει να λειτουργεί λόγω αδυναμίας!

Το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την  έναρξη κινητοποιήσεων με στάση εργασίας ακολουθούμενη από αυριανή  συνεδρίαση με περαιτέρω προτάσεις κινητοποιήσεων.

Ωστόσο παρατηρείται μια ύποπτη κατάχρηση των πρόσφατων 5μηνιτών από  αιρετούς και μη-προσκείμενους στην Κυβέρνηση- που με έμμεσες απειλές τους  υποχρεώνουν να κάνουν κάθε είδους αγγαρεία στην αυτοδιοίκηση ανεξαρτήτως  της ειδικότητας τους, δίχως αργίες, δικαιώματα συμμετοχής σε συνδικαλισμό  και κινητοποιήσεις, για 12 ως 18 ευρώ την ημέρα, με την άμεση απειλή πως αν  “κουνηθούν” δε θα πάρουν ούτε αυτά!

Φοβούμαστε πως το νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην  αυτοδιοίκηση θα χαρακτηρίζεται από τέτοιες σχέσεις εργασίας. Οι Ανεξάρτητοι  έλληνες δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο του  νησιού μας και καλούμε όλους τους Κερκυραίους συμπολίτες μας σε εγρήγορση  και άμεση δράση διότι η τοπική αυτοδιοίκηση ακρωτηριάζεται,  ιδιωτικοποιείται και αποκτά σχέσεις εργασίας μεσαίωνα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

kerkyra

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer