Αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη μας η οποία ήταν άθλος και δεν έχει σταματήσει, συνεχίζετε με σκοπό την εξεύρεση πόρων για προετοιμασία για τη νέα περίοδο
Απολογισμός της φετινής χρονιάς και προγραμματισμός για την Α2 από τον Ν.Ο.Α.
Αθλητισμός
15/04/2014 | 13:12

Μετά το πέρας του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Α1 2013-2014 Κατηγορίας Ανδρών, όπως γνωρίζετε η ομάδα μας κατετάγη τελευταία στη βαθμολογική κλίμακα , με την επακόλουθη συνέπεια του υποβιβασμού της στην Α2 Εθνική Ανδρών.  Η δυσκολία να κρατηθείς στη Α1 Εθνική  φάνηκε καθαρά και ήταν τυχαίο η διάλυση της ιστορικής ομάδας του Ν.Ο.Χανίων, ο υποβιβασμός από πέρυσι της ομάδας του Ν.Ο.Πατρών (ένας άλλος ιστορικός σύλλογος), ο Ν.Α.Ο.Κέρκυρας ξαναγύρισε στην Α2 , όπου ήταν χρόνια. Καταλήγουμε και λέμε ότι στην παρούσα οικονομική κατάσταση που συνεχίζει να διέρχεται η χώρα μας, θα παραμείνουν στην Α1 Εθνική οι ομάδες του κέντρου, οι οποίες δεν έχουν έξοδα μετακίνησης , δεν έχουν έξοδα φιλικών παιχνιδιών και κολυμβητηρίων, δηλαδή επιστρέφει ο αθλητισμός στη δεκαετία του 1960.  Εμείς σα συμβούλιο λέγαμε προ τεσσάρων ετών να μην κάναμε το βήμα για την Α1, διότι με την εμπειρία που είχαμε γνωρίζαμε το τέλος μας.

Η ομάδα αυτή που στις 22 αγωνιστικές ήταν παρούσα και εξάντλησε όλες τις προσπάθειες για καλές εμφανίσεις ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένη για διάφορους λόγους . Κυρίως όμως, από το λίγο χρονικό διάστημα των είκοσι ημερών που είχαμε διαθέσιμο για να βρεθούν οι αθλητές και να απαρτίσουν τη  νέα μας ομάδα.  Λέμε νέα ομάδα διότι αυτά τα προηγούμενα αξιόλογα στελέχη που είχαν φέρει σε ιστορικές θέσεις την ομάδα του Αργοστολίου , πριν προλάβουμε να συνεδριάσουμε ως συμβούλιο και ακούσουν τις προτάσεις μας για τη νέα σεζόν, όχι μόνο είχαν αποχωρήσει από την ομάδα αλλά είχαν μετεγγραφεί σε νέα ομάδα.  Είχαν πάρει το μήνυμα  ( από που δε γνωρίζουμε) να μεταγραφούν , διότι η ομάδα δε θα συνεχίσει άλλο.  Αυτά μας τα ανέφεραν οι ίδιοι οι παίκτες  και συνέβησαν το Μάϊο 2013  κι εμείς το μάθαμε τον Αύγουστο 2013, δύο μέρες πριν τη λήξη των μεταγραφών. Προκειμένου η ομάδα μας  να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ,  να χαθούν όλες οι προσπάθειες των προηγουμένων ετών και να απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας και τους χορηγούς μας αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη μας και ό,τι καταφέρουμε. Μια μάχη η οποία  για μας ήταν άθλος και η οποία δεν έχει σταματήσει ακόμα, συνεχίζετε με σκοπό την εξεύρεση πόρων για τις αποπληρωμές μας αλλά και για την προετοιμασία για τη νέα περίοδο.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια στο να ισορροπήσουν μια κατάσταση η οποία ήταν δυσανάλογη των δυνατοτήτων τους.  Πράγματι η ομάδα αντιμέτωπισε οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν έχουν λήξει ακόμη και αυτό για τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε, δηλ. ήταν λίγος ο χρόνος μετά την καταστροφή για την ανασύνταξη των δυνάμεων μας.   Συνέβαλε επίσης και η μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου , η  οποία δεν ήταν θέμα οικονομικό  ή όχι καλής θελήσεως από πλευράς διοίκησης, αλλά από φθορές, ζημιές  οι οποίες είχαν συσσωρευτεί και αν συνεχίζονταν η λειτουργία του, ίσως να ήταν επικίνδυνη για τους αθλούμενους.  Προκειμένου να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των αθλουμένων παιδιών συναποφασίσαμε να διατηρηθεί κλειστό ώσπου να αποκαταστασθεί πλήρως και εκδοθεί νέα άδεια καταλληλότητας, κάτι που πλέον έχουμε στα χέρια μας, όταν  άλλα δεν έχουν καν καταλληλότητα.

Οφείλουμε πολλά στον Αντιπρόεδρο του Ομίλου μας κ. Ανουσάκη Νίκο που με το πείσμα του και τις γνωριμίες του κατάφερε να φέρουμε εις πέρας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Πείσμα το οποίο οφείλεται στο ότι είναι ένας ψημένος αθλητής του Ομίλου με αγάπη και πάθος.

Τώρα, υπάρχει ο κόσμος ο χρόνος μπροστά μας, ώστε να προσαρμοστούμε σε δύο υποχρεώσεις μας:

  1. να καλύψουμε τις εκκρεμότητες εξόδων της προηγούμενης χρονιάς
  2. Να ετοιμαστούμε και να προγραμματίστούμε για την Α2 Εθνική Κατηγορία.

Είμαστε υπερήφανοι, γιατί δε ξέρουμε μόνο να κερδίζουμε , ξέρουμε και να χάνουμε με αξιοπρέπεια και όχι με άτακτη υποχώρηση.  Εκεί φαίνεται η αγάπη , η δύναμη , η εμπειρία! Στα δύσκολα!

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς και το Δημοτικό Συμβούλιο που μπορούν να θεωρηθούν οι κεντρικοί μας χορηγοί σε αυτόν τον άθλο, των οποίων η συμπαρασταση ήταν και οικονομική ως προς την ομάδα μας αλλά και ως προς την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου.  Ευχαριστούμε τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του κολυμβητηρίου και κυρίως τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κ. Κωνσταντάκη Άγγελο ο οποίος άκουσε επανειλημένα , όχι καλά σχόλια από γονείς, όπως και ο Πρόεδρος του Ομίλου μας  με δυσμενείς λογοκρισίες για το πρόσωπο του , τις οποίες και διαψεύδουμε. Παρ’ όλα αυτά όμως επιτάχυνε τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, τον ευχαριστούμε όμως και για τη συμπαράσταση του σε όλες τις αγωνίες και στα προβλήματα που είχαμε.

 

Με την ευκαιρία του παρόντος , το Διοικητικό Συμβούλιο , ευχαριστεί το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ. Παρίση Αλέξανδρο , το  Δήμο Κεφαλλονιάς και την Διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. για την επίτευξη της προσπάθειας ώστε το Κολυμβητήριο στο εξής, να λειτουργεί με νέους τρόπους ενέργειας από τη νέα αγωνιστική περιόδο.  Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει το 2012 όταν ο Ν.Ο.Αργοστολίου πρότεινε να ενταχθεί το κολυμβητήριο στο ανωτέρω πρόγραμμα , ο Δήμος το ένταξε και ακριβώς μετά από δύο χρόνια, εγκρίθηκε η μελέτη και προχωράμε για την υλοποίηση του έργου “ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ¨, προϋπολογισμού 386.000€.

Συγχαίρουμε το Δήμαρχο και τους υπαλλήλους που έφεραν το έργο  προς υλοποίηση.

 

Ευχόμαστε στους προπονητές, στους αθλητές  και στους γονείς τους, στου φίλους μας , στους χορηγούς μας και σε όλο το κόσμο ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

 

 

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

noa2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer