Τα δικά της παιχνίδια έπαιξε η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, όπου ορίστηκαν τα μέλη των Οργανισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
«Αποκεφάλισαν» τον Σπύρο Σαμούρη
Πολιτική
29/09/2014 | 13:14

Ρεπορτάζ: Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Τα δικά της παιχνίδια έπαιξε η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, όπου ορίστηκαν τα μέλη των Οργανισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Ήταν μια διαδικασία η οποία κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, με τις αντεγκλήσεις από όλες τις πλευρές να είναι πολλές. Τα λάθη που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή (κυρίως φωνές και φασαρία), αλλά και τα λάθη της σύσσωμης της αντιπολίτευσης (έλλειψη συντονισμού) έδωσαν το δικαίωμα στην πλειοψηφία να παίξει μπάλα μόνη της και να κερδίσει εύκολα έναν αγώνα, ο οποίος φαινόταν ότι στην αρχή θα ήταν αμφίρροπος. Η μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής ακούει στο όνομα Σπύρος Σαμούρης, τον οποίο κατάφερε να… αποκεφαλίσει από όσες θέσεις προσπάθησε να πάρει στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών. Εκεί που έγινε η σφαγή ήταν στη ΔΕΥΑΚ και στο Λιμενικό Ταμείο, όπου, λόγω της μη σύμπνοιας της αντιπολίτευσης αντί για τον κ. Σαμούρη εκλέχθηκε ο Γεράσιμος Δεστούνης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά». Μάλιστα, αναφορικά με την ψηφοφορία για τη ΔΕΥΑΚ προέκυψε θέμα από την αντιπολίτευση, ωστόσο τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Διονύσης Λυκούδης, παρέπεμψαν τους διαφωνούντες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να κάνουν ένταση.

Τα ονόματα των μελών στα Δ.Σ.
ΟΚΑΠ
Πρόεδρος, Μιχάλης Γάκης, Αντιπρόεδρος, Σπυρονικόλας Σολωμός
Μέλη: Γεωργόπουλος Αντώνης, Κοκκόσης Διονύσης, Γεράκη Μέμα, Κότση Αλεξάνδρα, Λαδά Αγγελική, Αντωνάτου Παγώνα, Καλέντζου Έφη, Κουρούκλη Μαρία, Κεκκάτου Νίκη, Ρηγάτος Φώτης, Παρίσης Ηλίας, Μενάγιας Νίκος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.
ΔΕΥΑΚ
Πρόεδρος, Ανουσάκης Νίκος, Αντιπρόεδρος, Λυκούδης Γιάννης
Μέλη: Γαρμπή Σοφία, Κωνσταντάκης Άγγελος, Παπαδάτος Νίκος, Αγγούριας Άγγελος, Κατσιβέλης Γιώργος, Μωραΐτης Βασίλης, Σπαθής Σταύρος, Δεστούνης Γεράσιμος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.
ΚΕΔΗΚΕ
Πρόεδρος, Κωνσταντάκης Άγγελος, Αντιπρόεδρος, Κατσιβέλης Γιώργος
Μέλη: Κουρκουμέλης Ηλίας, Κουνάδη Μαρία, Αδηλίνης Σπύρος, Κουστουμπαάρδης Σπύρος, Κεκκάτου Άννα, Κατερέλος Διονύσης, Μουίκης Θανάσης, Κατσαμπίρης Ευστάθιος, Θωμάς Γιώργος.
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Πρόεδρος, Αποατολάτος Γεράσιμος, Αντιπρόεδρος, Ζησιμάτος Τάσος
Μέλη: Γαρμπή Σοφία, Κεκκάτος Βαγγέλης, Λυκούδης Γιάννης, Κονάδης Βαγγέλης, Κουμαριώτη Μέμα, Βολτέρα Ευανθία, Κεκάτου Νίκη, Σκλάβος Νίκος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Πρόεδρος, Τζωρτζάτος Γιώργος, Αντιπρόεδρος, Λευκαδίτης Χρήστος
Μέλη: Λυκούδης Γιάννης, Ρασσιάς Γαβρίλης, Δεστούνης Γεράσιμος, Λιμενάρχης και τρεις εκπρόσωποι από τον Δήμο Ιθάκης.

dhmotiko_sumvoulio

 
Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer