Συμμετοχή του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς &Ιθάκης στην Απεργία της 3ης Δεκεμβρίου .
Απεργούν και οι δημοτικού υπάλληλοι στην αυριανή πανελλαδική απεργία
Κοινωνία
02/12/2015 | 09:45

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες 
Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη  έδωσε το μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.
– O νέος κρατικός Προϋπολογισμός  είναι ένας ακόμα εργαλείο νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.
–  Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.
–  Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επιχειρούν μάταια και ψευδεπίγραφα, κάτω από το προκάλυμμα μιας παρωδίας διαλόγου και θεσμικών αλλαγών, να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, να χειροτερεύσουν τους όρους ασφάλισης, να συρρικνώσουν την κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, να μετατρέψουν το χαρακτήρα της από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών κουμπαράδων εξαθλίωσης και αποκλεισμού.

Το μαρτύριο της σταγόνας δε θα σταματήσει εδώ. Έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε αφανισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σε συνέχεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων.
Ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία.
Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Η χώρα μας αλλάζει μέσα από το μνημονιακό σοκ. Όχι σε μια σύγχρονη χώρα, όπως διατείνονται παλιοί και νέοι υπερασπιστές των μνημονίων, αλλά σε προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών και της Ευρωζώνης.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και την εργαζόμενη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να συμμετάσχουν μαζικά σ’ όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.
Καλούμε σε προσυγκέντρωση την Πέμπτη 03 Δεκέμβρη και ώρα 9:30 στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι .
Αργοστόλι 01/12/2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

poreia_pame (14)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer