Θα επιθυμούσα με την επιστολή μου αυτή να δηλώσω «παρών» στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με την Εφορευτική Επιτροπή και τους θεσμικούς φορείς.
Απάντηση Χαράλαμπου Λυκούδη στην επιστολή του Πέτρου Πετράτου για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη
Κοινωνία
13/09/2015 | 20:38

Αγαπητέ κύριε Πετράτε,
Διάβασα με πολύ προσοχή την επιστολή σας αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη στο Ληξούρι. Με απόλυτη ειλικρίνεια θέλω να σας επισημάνω ότι για μένα αποτελεί προσωπικό στοίχημα, αφού ως Ληξουριώτης έχω συνδέσει την ευαίσθητη παιδική και μαθητική μου ηλικία με το σημαντικό αυτό ίδρυμα, σήμα-κατατεθέν της μεγάλης πολιτιστικής και εκπαιδευτικής παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Παλικής.
Δυστυχώς, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου μετά τους σεισμούς του 2014 έχει κλείσει αφού χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλη με την ευθύνη μελέτης και ανακατασκευής να «βαραίνει» το Υπουργείο Παιδείας.
Δυστυχώς τους 8 τελευταίους μήνες αποτελεί κοινή παραδοχή η απουσία οποιασδήποτε κινητικότητας εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας αναφορικά με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Εξακολουθεί να παραμένει στάσιμη η μελέτη υποστύλωσης, ενώ είναι άμεση η ανάγκη ανεύρεσης λύσης αναφορικά με την προστασία του αρχειακού υλικού, την παροχή υπηρεσιών στους μαθητές και φοιτητές του Ληξουρίου αλλά και την οριστική επισκευή των εγκαταστάσεων, ώστε η Βιβλιοθήκη να ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο της ως νησίδα πολιτισμού για τον τόπο μας.
Αυτή η απαράδεκτη κωλλυσιέργεια δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.
Εδώ έγκειται και ο ρόλος του τοπικού βουλευτή. Να παρέμβει δυναμικά στην κεντρική κυβέρνηση, να διεκδικήσει και να καταφέρει να επανεκκινήσει τις διαδικασίες ώστε η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη να αποδοθεί ανακατασκευασμένη και ασφαλής στους Παλικισιάνους.
Θα επιθυμούσα με την επιστολή μου αυτή να δηλώσω «παρών» στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με την Εφορευτική Επιτροπή και τους θεσμικούς φορείς, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το σύμβολο πολιτισμού της Παλικής αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς.
Με τιμή,

Χαράλαμπος Λυκούδης
Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer