Σχετικά με την παραχώρηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Σκάλα Κεφαλονιάς το γραφείο τύπου του υφυπουργού συμπληρώνει τα ακόλουθα.
Απάντηση του Πέτρου Αλιβιζάτου σε δημοσιεύματα μας…
Πολιτική
02/02/2012 | 19:37

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η διοίκηση, η διαχείριση και ο έλεγχος όλων των ειδών των τουριστικών λιμένων ανήκει απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Κατά συνέπεια, η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος είναι εποπτευόμενος από το Υπουργείο Οργανισμός και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του είναι γνωστό ότι έχουν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ (πρώην ΕΤΑ).
Στην προκειμένη περίπτωση, ύστερα από την υπ’ αρ. 1570/21-04-1999 αίτηση του Δήμου Ελειού- Πρόννων, συνοδευόμενη από τεχνική μελέτη η οποία υπεβλήθη στη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, εγκρίθηκε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών 90 θέσεων ελλιμενισμού, βάσει της προαναφερόμενης μελέτης υπογεγραμμένης από λιμενολόγο μηχανικό. Το συνημμένο στη μελέτη τοπογραφικό διάγραμμα με τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, έχει ήδη δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (224 Δ΄/11.04.2000).
Η παραχώρηση της χρήσης του καταφυγίου στη Σκάλα για 33 χρόνια στον Δήμο Κεφαλονιάς έναντι ανταλλάγματος, που υπογράφτηκε από τον κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, προϋποθέτει τη σύναψη σύμβασης εντός εξαμήνου – εφόσον υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου – προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναπεμφθεί η χωροθέτηση και θα ματαιωθεί η υλοποίηση.

Διαβάστε εδώ τι έγραψε για το θέμα αυτό το σημερινό editorial του e-kefalonia.net.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer