Όλοι οι μεγάλοι «πανεπιστήμονες» θυμήθηκαν αυτόν τον νόμο και είπαν να κάνουν μερικές ανώνυμες καταγγελίες για να εφαρμοστεί επιτέλους!
Ανώνυμες καταγγελίες για …τα μπάζα!
Κοινωνία
07/11/2016 | 15:06

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά το θέμα των ανώνυμων καταγγελιών για τα έργα στο κέντρο του Αργοστολίου έχει περάσει στα ψιλά γράμματα από πολλούς δημοσιογράφους και μη….

Γι αυτό κι εμείς σας ενημερώνουμε για κάποια πράγματα κι όποιος θέλει ας το ψάξει περισσότερο. Με κοινή υπουργική απόφαση ορίστηκαν τα μέτρα, οι όροι και το πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές και κατεδαφίσεις το 2010. Ο σκοπός ήταν να εφαρμοστεί η παράγραφος 4 του άρθρου 17 του ν. 2939/2001, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 του ν.3854/2010, καθώς των άρθρων 16, 17, 18,19,20,21 και 24 του ν. 2939/2001, όπως ισχύουν, ώστε με την κατά προτεραιότητα πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από οικοδομικές εργασίες, έργα τεχνικών υποδομών, εκσκαφές, φυσικές και πάσης φύσεως καταστροφές και επιπροσθέτως την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και τις άλλες μορφές αξιοποίησης, να μειώνεται η ποσότητα και η επικινδυνότητα των προς διάθεση αποβλήτων σύμφωνα με τους στόχους και τις γενικές αρχές του Ν. 2939/2001 (άρθρα 1 και 4). Επιπλέον στόχος φυσικά ήταν  και να βελτιώνεται η περιβαλλοντική επίδοση όλων των οικονομικών παραγόντων που συμμετέχουν σε οικοδομικές εργασίες και τεχνικά έργα και κυρίως των φορέων που συμμετέχουν άμεσα στη διαχείριση των υλικών αυτών.

Ελάχιστοι νομίζω γνώριζαν μέχρι τώρα αυτόν τον νόμο, αφού κανείς μέχρι τώρα, πουθενά σε ετούτη τη «τρελή» χώρα, δεν ασχολήθηκε με αυτό… Μέχρι που η Δημοτική Αρχή Παρίση αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα της πόλης του Αργοστολίου! Όλοι οι μεγάλοι «πανεπιστήμονες» θυμήθηκαν τότε αυτόν τον νόμο και είπαν να κάνουν μερικές ανώνυμες καταγγελίες για να εφαρμοστεί επιτέλους!

Νομίζουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι απλώς γελοία και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να συμφωνήσουμε με τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου ότι ναι, υπάρχουν τρελοί σε αυτό το νησί και μάλιστα «κακοί» τρελοί! Διαφωνούμε στην ποσότητα πάντως, δεν είναι μια χούφτα, όπως είπε ο κ. Λυκούδης, είναι πολύ περισσότεροι δυστυχώς και γι΄ αυτό ο αγώνας «απεντόμωσης» πρέπει να είναι οργανωμένος και στοχευμένος.

Πάντως, με το που επιλυθεί το πρόβλημα με τα… μπάζα, η Δημοτική Αρχή Παρίση θα έχει καταφέρει δύο πράγματα: πρώτον, θα έχει κάνει σοβαρά αναπτυξιακά έργα εν μέσω δυσβάσταχτης κρίσης και δεύτερον, θα έχει κατορθώσει επιτέλους να κάνει πραγματικότητα την εφαρμογή του πολυπόθητου νόμου για τα μπάζα και την ανακύκλωσή του…. Αν μη τι άλλο, οι οικολόγοι θα το εκτιμήσουν! Κάτι είναι κι αυτό…

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer