Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία δεν «αντέχει» την προστασία των ανθρώπων και των κατοικιών.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές στη Σάμη
Πολιτική
27/09/2015 | 19:58

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο και επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων σ. Θεόδωρο Γουλή και τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεφαλονιάς Νίκο Γκισγκίνη, επισκέφτηκαν τις πληγείσες από τις πλημύρες περιοχές στη Σάμη, τον Καραβόμυλο, τα Πουλάτα, τα Δρακοπουλάτα και τα Μακρυώτικα και συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε τις μεγάλες ζημίες σε σπίτια, μάντρες, μαγαζιά, αυτοκίνητα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις, Οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την έλλειψη μέτρων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Όλοι υπογράμμισαν ότι κύρια αιτία των πλημυρών είναι τα ιδιωτικά αιολικά πάρκα στα γύρω βουνά και η παραβίαση όλων των όρων των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που έγινε με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων. Εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα αποζημιωθούν για το σύνολο των ζημιών και στο 100%. Επιπλέον κατέδειξαν ότι σε ενδεχόμενη νέα νεροποντή δεν έχουν ληφθεί ούτε στοιχειώδη μέτρα (πχ το γεφύρι στα Πουλάτα δεν έχει καθαριστεί ώστε να φεύγουν τα νερά αλλά είναι «τυφλό», το ρέμα στον Καραβόμυλο είναι μπαζωμένο και ακαθάριστο από τα φερτά υλικά, το ρέμα στα Μακρυώτικα είναι χωρίς γεφύρι και ακαθάριστο και κουβέντα δεν έχει γίνει για υποδομή γύρω από τις ανεμογεννήτριες).
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία δεν «αντέχει» την προστασία των ανθρώπων και των κατοικιών, του οδικού δικτύου, των σχολείων, την επάρκεια σε νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σε πόσιμο νερό και ρεύμα κ.α. Αυτή την ανάπτυξη υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις αστικής διαχείρισης. Ο λαός μένει με ψίχουλα. όταν πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στις τράπεζες και στην επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών με διάφορα προγράμματα. Υπενθύμισαν ότι ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης στην επίσκεψή του στην Κεφαλονιά δήλωσε ότι λεφτά για έργα θωράκισης και προστασίας δεν θα δοθούν. Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) έβαλαν πλάτη σε αυτή την πολιτική, απορρίπτοντας διαχρονικά τις προτάσεις του ΚΚΕ και των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για αντιπλημμυρικά έργα. Από το ελάχιστο αποθεματικό που διέθετε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την πλειοψηφική απόφαση ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ – ΝΕ πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας (10 εκ ευρώ). Το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί άμεσα για έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέπτυξε τη θέση του κόμματος για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, το πλαίσιο διεκδικητικής δράσης που προτείνει και κάλεσε το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα του, κόντρα στη «χορωδία» του αστικού πολιτικού κόσμου που του λέει να μην έχει πολλές απαιτήσεις γιατί η χώρα είναι χρεωκοπημένη. Να μη δείξει ο λαός καμία ανοχή στη βάρβαρη πολιτική που τον πνίγει, τον πλακώνει και τον εξουθενώνει οικονομικά. Να παλέψει για μέτρα άμεσης ανακούφισης αλλά και για μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

periodeia_kke periodeia_kke (3) periodeia_kke (4) periodeia_kke (5) periodeia_kke (6) periodeia_kke (7) periodeia_kke (8) periodeia_kke (9) periodeia_kke (10) periodeia_kke (11) periodeia_kke (12) periodeia_kke (13) periodeia_kke (14) periodeia_kke (15) periodeia_kke (16) periodeia_kke (17)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer