Σε πεδίο έντονων και ανούσιων αντιπαραθέσεων μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε για μια ακόμη φορά η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Αντιπαραθέσεις με …φόντο το μνημείο για την Άννα
Πολιτική
05/05/2015 | 17:46

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Σε πεδίο έντονων και ανούσιων αντιπαραθέσεων μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε για μια ακόμη φορά η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως πρώτο θέμα συζήτησης τη δωρεάν παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στην αδικοχαμένη Κεφαλλονίτισσα Ολυμπιονίκη, Αννα Πολλάτου.

Η διαδικασία έφτασε να ξεκινήσει με 45 λεπτά καθυστέρηση επειδή η Δημοτική Αρχή δεν συμπλήρωνε τον απαιτούμενο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων (21 στον αριθμό) λόγω της απουσίας ορισμένων εκτός νησιού.

Γι αυτό το λόγο, χρειάστηκε να… επιστρατευτεί η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Γαρμπή, η οποία γέννησε πρόσφατα προκειμένου να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο! Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε με προκλητικό τρόπο η αντιπολίτευση, η οποία επέλεξε να… σουλατσάρει στον προθάλαμο και στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου δίχως να μπαίνει στην αίθουσα!

Τη στάση αυτή καυτηρίασε έντονα ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου, Μάκης Αλυσανδράτος, ο οποίος μίλησε “για ντροπή και αίσχος από την αντιπολίτευση”. Από τη μεριά του, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης έκανε λόγο για “μια παρά φύσει πολιτική εταιρεία” που δημιούργησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με σκοπό να εκθέσουν τη Δημοτική Αρχή και να διαλύσουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς “η Δημοτική Αρχή παραμένει μπετόν αρμέ” και μάλιστα με ενισχυμένο σκυρόδεμα!

Ενορχηστρωτής της όλης αυτής προσπάθειας χαρακτηρίστηκε ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε προκειμένου “να κάνουμε γυμναστική στη Δημοτική Αρχή!” για να δειχθεί τις έντονες αποδοκιμασίες της πλειοψηφίας και ειδικότερα του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος του είπε ότι όλα αυτά τα έκανε και στον πρώην Δήμο Παλλικής, επιθυμώντας τώρα να γίνει ξανά Δήμαρχος εκεί αλλά δεν πρόκειται να τα καταφέρει!

Οι αντιπαραθέσεις, όμως, δεν έλειψαν ότι ήρθε προς συζήτηση και το θέμα της δημιουργίας του μνημείου της Άννας Πολλάτου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου. Ο Διονύσης Λυκούδης έκανε λόγο “για υποκριτικό σεβασμό και ενδιαφέρον” από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το θέμα από τη στιγμή που τα στελέχη της το καταψήφισαν ότι είχε έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι της… πλάκας, όπως θέλησε να το παρουσιάσει η αντιπολίτευση και έπρεπε να έρθει ως κατεπείγον στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη στιγμή που τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα πρέπει να γίνουν στο ετήσιο μνημόσυνο της που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου. Τελικά, έπειτα από αρκετές τοποθετήσεις, όπου όλοι κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για ένα τόσο αυτονόητο θέμα, αποφασίστηκε να ψηφιστεί ομόφωνα η δωρεάν παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου.

dhmotiko (1) dhmotiko (2) dhmotiko (3) dhmotiko (4) dhmotiko (5) dhmotiko (6) dhmotiko (8) dhmotiko (9) dhmotiko (10) dhmotiko (11) dhmotiko (12) dhmotiko (13) dhmotiko (14) dhmotiko (15) dhmotiko (16)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer