Η βουλευτής αφουγκράστηκε και κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις των Παλικισιάνων, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε σε ένα κοινό μέτωπο για την επίλυσή τους
Ανοιχτή συζήτηση για την αποκατάσταση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι
Πολιτική
16/07/2014 | 20:54

Ανοιχτή συγκέντρωση για δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα περιείχε το πρόγραμμα της Βουλευτή κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Παλική. Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με την αποκατάσταση των Εργατικών Κατοικιών. Μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), θα πρέπει από πλευράς Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή τους και να εξασφαλιστεί η επιδότηση ενοικίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την αποκατάσταση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μετά την καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήλωση τριών κτιρίων (Μουσείο Αργοστολίου, Αγία Μαρίνα Σουλλάρων και Παναγία των Ρόγγων Μονοπωλάτων), οι Μονές, οι Ιεροί Ναοί, τα κοιμητήρια και η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχουν εγκαταλειφθεί. Επειδή η σεισμική δραστηριότητα στο νομό μας έχει στερήσει τη σύνδεσή μας με το παρελθόν και τη λαϊκή πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι επιτακτική η ανάγκη διάσωσης αυτών που μας έχουν απομείνει. Θα πρέπει να φυλαχθούν τα κινητά κειμήλια, να υποστηλωθούν τα κτίρια και να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες, ώστε να προχωρήσει η σταδιακή αποκατάστασή τους. Για άλλη μια φορά κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία Γραφείου Νεωτέρων Μνημείων με έδρα το Ληξούρι, ώστε να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες, προκειμένου η όποια αποκατάσταση να γίνει σύμφωνα με την παράδοση και την ιστορικότητα των μνημείων.

Επίσης κατατέθηκαν θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης αλλά και χρήσιμες προτάσεις για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων σε παραδοσιακούς οικισμούς, για την έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων και για προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων. Η Βουλευτής αφουγκράστηκε και κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις των Παλικισιάνων, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε σε ένα κοινό μέτωπο για την επίλυσή τους.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

theopeftatoy2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer