«Εύχομαι ειλικρινά, η ομολογία που μου κοινοποίησαν, να είναι και αυτή κακόβουλη πράξη».
Ανοιχτή Επιστολή του Ηλία Παρίση
Πολιτική
16/04/2016 | 21:26

Αισθάνομαι ευτυχής για το γεγονός, ότι στο δελτίο τύπου που ενυπόγραφα δημοσίευσα, την Δευτέρα 11-4-2016, με τίτλο «Ένας σύγχρονος κουκουλοφόρος γκεμπελίσκος», είχα την προνοητικότητα να γράψω:

«Εύχομαι ειλικρινά,  η ομολογία που μου κοινοποίησαν, να είναι και αυτή κακόβουλη πράξη».

Το πιθανολογούμενο πραγματικό πρόσωπο του κατ΄όνομα «κυρίου Χρηστάτου», για το οποίο υπήρχε σχετική  έγγραφη «ομολογία»   σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύεται ότι όντως αποτελούσε μία ακόμη κακόβουλη πράξη.

Και τούτο διότι  ο κ. Νιφοράτος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους προσωπικές επιθέσεις, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, οφείλω να αναγνωρίσω ότι όφειλα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον κ. Νιφοράτο και να τον ενημερώσω για την αναφορά στο όνομά του και να ζητήσω από τον ίδιο εξηγήσεις.

Η Δημοτική Αρχή όμως, μετά και από αυτήν την εξέλιξη, είναι και πολλαπλά κατηγορούμενη, που αρνήθηκε, υπό το «πρόσχημα» ότι το θέμα δεν ήταν κατεπείγον, να εκδόσει ψήφισμα καταδίκης παρόμοιων πρακτικών, οι οποίες, όχι μόνο υποβιβάζουν πολύ χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής σε αυτόν τον τόπο, αλλά επιτρέπει να προσβάλλονται και να σπιλώνονται και πρόσωπα.

Και στο συγκεκριμένο θέμα ήσαν δύο, τόσο εγώ που δέχθηκα αυτήν την αήθη επίθεση, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όσο και το στέλεχος της κ. Νιφοράτος, για τον οποίο ο «σύγχρονος κουκουλοφόρος γκεμπελίσκος», ομολογούσε προβοκατόρικα, ότι ήταν ο «κατ΄όνομα κ. Χρηστάτος».

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε Αναπληρωτά,

Τόσο στο δημοσίευμά μου, όσο και δια ζώσης στον Δημοτικό συμβούλιο, σας ζήτησα το αυτονόητο:

«Η Δημοτική Αρχή όμως οφείλει να πάρει θέση σε παρόμοια φαινόμενα, άσχετα αν προέρχονται από τον παραταξιακό της χώρο ή όχι και να καταδικάσει με ψήφισμα   παρόμοιες πρακτικές».

Πλείστα όσα είναι τα  ψηφίσματα, τα οποία έχουμε περάσει – και ομόφωνα πολλές φορές – σε αυτήν την νέα περίοδο του ενάμισυ και πλέον χρόνου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είχατε λόγους που αρνηθήκατε αυτό το συγκεκριμένο ψήφισμα;

Αν επικαλεστείτε το γεγονός ότι θέσατε χρόνο συζήτησης για τα Εκτός Ημερησίας Διάταξης Θέματα, θα είναι μία φθηνή δικαιολογία.

Γιατί ένα ψήφισμα δίνει σοβαρότατο μήνυμα εκεί, όπου εκάστοτε στοχεύει, αλλά διαρκεί  όσο η ανάγνωση του καταλόγου των Δημοτικών Συμβούλων.

 

Ηλίας Παρίσης

Επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. & Δημοτικός Σύμβουλος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer