Ένα από τα κλασικά πανηγύρια που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί μας είναι αυτό του Αγίου Γεωργίου στα Χαλιωτάτα στην ομώνυμη εκκλησία της οικογένειας Σπαθή
Ανοιξιάτικο πανηγύρι στον Άη Γιώργη στα Χαλιωτάτα
Εκκλησία
23/04/2017 | 20:52

Ένα από τα κλασικά πανηγύρια που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί μας είναι αυτό του Αγίου Γεωργίου στα Χαλιωτάτα στην ομώνυμη εκκλησία της οικογένειας Σπαθή, που και φέτος έβαλε τα καλά της για να γιορτάσει τον τροπαιοφόρο Άγιο της Ορθοδοξίας.
Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, ωστόσο ο κόσμος σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν λιγότερος. Ίσως σε αυτό να έφταιγε ότι οι περισσότεροι εκδρομείς από την Αθήνα είχαν πρωινή αναχώρηση σήμερα. Άλλωστε, υπήρχε και το πανηγύρι στον Άγιο Γεράσιμο παρουσία του Μητροπολίτη μας.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε ο εφημέριος της Σάμης π. Παΐσιος Παράσχης, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον π. Χριστόδουλο που ταξίδεψε από την Ιθάκη. Μέσα σε κλίμα μυσταγωγίας τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ έξω από την εκκλησία, μέσα στις ομορφιές της άνοιξαν ιερείς και ψάλτες έφαλλαν τα εγκώμια του Αγίου.

Το “παρών” στα Χαλιωτάτα έδωσαν η Βουλευτής μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάκης Αλυσανδράτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Νικόλας Βαλλιανάτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θεόφιλος Μιχαλάτος και Διονύσης Αραβαντινός.

Νωρίτερα χθες το βράδυ είχε προηγηθεί ο Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ σήμερα μετά τη Λειτουργία ακολούθησε τραπέζι. Το γνωστό τραπέζι κάθε φορά με σούπα και γίδα βραστή.

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στα αδέλφια Σπαθή, Στέλιο, Διονύση και Βαγγέλη, τα οποία κάθε χρόνο κρατούν την παράδοση και δίνουν ζωή στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer