Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης κανονιστικών πράξεων από το υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω των οποίων θα ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης του εμπορικού ναυτικού
Ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικές σχολές ναυτικών
Κοινωνία
03/10/2014 | 14:59

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης κανονιστικών πράξεων από το υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω των οποίων θα ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης του εμπορικού ναυτικού. Στόχος είναι να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την τεχνολογική πρόοδο των πλοίων τα τελευταία χρόνια. Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ο υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αντικείμενο της οποίας ήταν η ναυτική εκπαίδευση και ιδίως η τόνωση της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών.

Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του πώς θα επιτυγχάνεται η απορρόφηση των αποφοίτων σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στα πλοία ελληνικής ή ξένης σημαίας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι έχει λάβει πρωτοβουλία, ώστε να διευθετηθεί με υπουργική απόφαση η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση μεταξύ των σπουδαστών που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία ελληνικής σημαίας κι εκείνων που βρίσκονται σε πλοία σημαίας κράτους-μέλους της Ε.Ε., ή σημαίας τρίτης χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, τόνισε ότι το άνοιγμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον ναυτιλιακό κλάδο είναι απαραίτητο, καθώς «υπάρχουν διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα και δεν μπορούν». Ταυτόχρονα, επισήμανε το ευρύ πρόγραμμα χορηγιών που έχει εκπονήσει η ΕΕΕ για την αναβάθμιση των δημοσίων σχολών, καθώς μετά την πρόσφατη ανακαίνιση των σχολών της Σύρου και της Υδρας, θα ακολουθήσουν οι σχολές της Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη, της Χίου και των Οινουσσών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer