Οι φορείς της Κεφαλονιάς επιθυμούν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με στελέχη του ΟΣΚ προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις.
Ανησυχία για το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ
Κοινωνία
18/02/2015 | 19:46

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Ουσιώδεις κακοτεχνίες και προβλήματα που αποδεικνύουν ότι η μελέτη για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Φαραώ δεν έγινε με τις προδιαγραφές των ισχυρών σεισμών της Κεφαλονιάς παρατήρησε τριμελής επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας/Ιθακής κατά την αυτοψία που έκανε στο χώρο. Μαλιστα, το ΤΕΕ κατήγγειλε παράλληλα και την έλλειψη επιβλέποντος στέλεχους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων όταν παρελήφθησαν τα σίδερα. sunenteujh

Ολα αυτά τα ζητήματα τέθηκαν με έγγραφο προς τον ΟΣΚ στις 18 Δεκεμβρίου 2014 αλλά μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Γι αυτό το λόγο, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο η Ενωση Λειτουργών Μεσης Εκπαίδευσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού. (5) (6)

Από την ΕΛΜΕ-ΚΙ τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος, Διονύσης Γεωργόπουλος, το ΤΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπρόεδρος, Μάκης Βασιλάτος και ο Διονύσης Αυγουστίνος ως μέλος ενώ από την Ενωση Γονέων μίλησε ο Πρόεδρος, Γιώργος Σπυράτος. Oπως ξεκαθαρίστηκε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη στατικότητα των κτιρίων αλλά ελοχεύουν κίνδυνοι για τη ζωή των παιδιών σε περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού καθώς ο τρόπος κατασκευής της τοιχοποιίας κρινεται ελλειμματικός. traulos vasilatos gewrgopoulos

Οι φορείς της Κεφαλονιάς επιθυμούν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με στελέχη του ΟΣΚ προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στην μελέτη του έργου. Αλλωστε, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια από τη στιγμή που – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – το νέο σχολικό συγκρότημα, που θα στεγάσει το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου, αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

sxoleio_faraw2
sxoleio_faraw

sxoleio_faraw (2)

sxoleio_faraw (3)

sxoleio_faraw (4)

sxoleio_faraw (5)

sxoleio_faraw (6)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer