Στο στόχαστρο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει η Αυγή.
Ανασχηματισμός και εκλογές μετά την επεισοδιακή ολομέλεια
Πολιτική
12/07/2015 | 14:16
Μπορεί η κυβερνητική πρόταση για τη συμφωνία με τους πιστωτές να πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο όπως τονίζει σε άρθρο της η ΑΥΓΗ, πέρασε με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τίθεται εν αμφιβόλω. Στην ψηφοφορία η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 151 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κυβερνών κόμμα, δεν ψήφισε ενιαία. Μάλιστα ο λογαριασμός των διαρροών θα ανέβει κατά την ψήφιση του τρίτου πακέτου, αφού ήδη 15 βουλευτές που ψήφισαν «ναι» εξηγήθηκαν ότι δεν στηρίζουν μέτρα λιτότητας.
Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει η ΑΥΓΗ, ο πρωθυπουργός και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλύσουν το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι υπουργοί και βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για κορυφαίο θέμα.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, το είχε ζητήσει ρητά, μιλώντας για δεδηλωμένη και ζητώντας η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει συμπαγής και ενωμένη, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Στο στόχαστρο μπαίνει και η πρόεδρος της Βουλής, που επίσης δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ίδια ομιλία, αλλά και κατ’ επανάληψη, έχει δηλώσει ότι “δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος”, δηλαδή να κυβερνά υπό ομηρεία με μια άλλη κυβέρνηση, από την παρούσα Βουλή. Προκύπτει σαφώς, καταλήγει η ΑΥΓΗ, ότι τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβέρνησης και ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το οποίο οδηγεί σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer