Από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και με την γενναιόδωρη χορηγία των κ.κ Θ. & Μ.Μαρτίνου
Αναστηλώνονται τρια Ενετικά Μνημεία της Κεφαλονιάς
Πολιτισμός
04/02/2015 | 10:56

Ξεκινούν οι πλήρεις μελέτες αποκατάστασης τριών σημαντικών Ενετικών Μνημείων της Κεφαλονιάς από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Σε περίοδο κρίσης η πολιτιστική κληρονομιά μας παραμένει βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, που απαιτεί σαφείς προτεραιότητες και συνεπή δουλειά σε βάθος χρόνου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και με την γενναιόδωρη χορηγία των κ.κ Θ. & Μ.Μαρτίνου ανέθεσε σε έμπειρους μελετητές-αναστηλωτές τις μελέτες αποκατάστασης τριών σημαντικών Ενετικών μνημείων της Κεφαλονιάς: του καθολικού της Μονής των Αγίων Φανέντων στη Σάμη, του παρακείμενου παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, και του καθολικού της παλαιάς Μονής της Θεοτόκου στα Σίσσια. Οι μελέτες αποκατάστασης των μνημείων, συνολικού κόστους 115.902 €, θα είναι πλήρεις (αρχιτεκτονική, στατική, τοπογραφική, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και μελέτη συντήρησης τοιχογραφιών και λίθινων μελών) και σύμφωνες με τις προδιαγραφές του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο οποίο προβλέπεται να κατατεθούν προς έγκριση το καλοκαίρι του 2015.

Η εκπόνηση των μελετών το συντομότερο είναι ουσιαστικής σημασίας για την διάσωση των μνημείων αυτών δεδομένου ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και την ένταξη τους σε Ευρωπαϊκά ή χορηγικά προγράμματα.

mnhmeia (1) mnhmeia (2) mnhmeia (4)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer